2020. augusztus 17. hétfő

Mit mondjunk tehát erre? Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk? Aki tulajdon Fiát nem kímélte, hanem mindnyájunkért odaadta, hogyne ajándékozna nekünk vele együtt mindent? Ki vádolná Isten választottait? Isten, aki megigazít. Ki ítélne kárhozatra? A meghalt, sőt feltámadt Jézus Krisztus, aki az Isten jobbján van, és esedezik is értünk? Ki választana el minket a Krisztus szeretetétől? Nyomorúság, vagy szorongattatás, vagy üldözés, vagy éhezés, vagy mezítelenség, vagy veszedelem, vagy fegyver? Hiszen meg van írva: "Teérted gyilkolnak minket nap mint nap, annyira becsülnek, mint vágójuhokat." De mindezekkel szemben diadalmaskodunk az által, aki szeret minket. Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban.

Róm 8,31-39.

RENDÍTHETETLEN

Sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket Isten szeretetétől, amely megjelent Krisztus Jézusban, a mi Urunkban. (Róm 8,38-39)

A négyes erősségű Harvey hurrikán Texas középső partjaira csapott le 2017. augusztusában. Négy napi heves esőzés után néhány területet méteres víz öntött el. A rombolás, amelyet a pusztító és halálos vihar hagyott maga után, alapjaiban rázta meg Amerikát.
A vihar utáni hétfőn egy dallasi újságíró arról számolt be, hogy pár tucat ember vasárnapi istentisztelet tartott a Harvey hurrikán által legkeményebben sújtott Dél-Texasban egy nyitott atlétikai centrumban. Azok, akik részt vettek az istentiszteleten, azt mondták, számukra fontos volt, hogy közösségben legyenek a pusztító vihar ellenére is. Ezzel Krisztusba vetett hitüket mutatták meg.
Pál a rómaiakhoz írja, hogy semmilyen esemény nem választhat el minket Isten szeretetétől. Ezért vagyunk győztesek! Az emberek Dél-Texasban bebizonyították, hogy olyan pusztító körülmények és csapások, mint a Harvey hurrikán sem képesek megakadályozni, hogy az igaz és élő Istent imádjuk. A hitünk, amely Krisztusban gyökerezik, rendíthetetlen!

Imádság: Urunk, segíts, hogy mindig rendíthetetlenek és bővelkedők legyünk a te munkádban és szeretetedben! Ámen.

Bízom az Úrban - minden időben.
D. L. Ellis-Johnson (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A VIHAROK UTÁNI ÚJJÁÉPÜLŐ TELEPÜLÉSEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek