2020. augusztus 18. kedd

Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek. A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt. Az Úr közel! Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban. Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe! Amit tanultatok és átvettetek, hallottatok és láttatok is tőlem, azt tegyétek, és veletek lesz a békesség Istene!

Fil 4,4-9.

VEDD SZÁMBA EGYENKÉNT!

Hálát adok az ÚRnak teljes szívemből, elbeszélem minden csodatettedet. (Zsolt 9,2)

Nem tudtam visszaaludni. Megoldatlan kérdések, aggodalmak hatalmasodtak el rajtam a sötét csendben. Az imádság is csak a problémákra irányította a figyelmemet, és megkérdőjeleztem, Isten valóban gondol-e rám?
Magamra húztam a takarót, becsuktam a szemem, és elkezdtem az aznap történt jó dolgokra gondolni. Ahogy számba vettem őket, fényes pontokként jöttek elém: egy e-mail, egy telefonhívás, egy barát, akinek jó napja volt. Lassan békesség foglalta el a félelem helyét. Még mindig ébren sorba vettem a feladatokat, melyeket aznap elvégeztem: a mosogatást, a postaláda kiürítését. A nyugtalanság helyére elégedettség költözött.
Végül bátorító bibliai igéket és imádságokat kezdtem el mondani. Ezután újra álomba merültem, abban a biztonságban, hogy Isten gondot visel rólam, és munkálkodik az életemben.
Ez a három lépés nem mindig gyógyítja az álmatlanságot, de mint egy gyakorlat, segíthet. Amikor az agyam úgy gondolja éjjel kettőkor, hogy reggel van, megeszem egy banánt, iszom egy kis vizet, és újra "végigmegyek a három lépésen". Csodálatos, hogy mennyire pozitívabb érzésekkel fekszem le esténként. Az életem jó dolgainak számba vétele pedig megteremti a dicsőítés közegét, amely valóban pihentető.

Imádság: Drága Istenünk, a te szereteted űzze el aggodalmainkat, és adjon békés pihenést! Ámen.

Isten szeretete kiűzi a félelmeket.
Genie Stoker (Arizona, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÁLMATLANSÁGBAN SZENVEDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek