2020. augusztus 19. szerda

"Ti vagytok a föld sója. Ha pedig a só megízetlenül, mivel lehetne ízét visszaadni? Semmire sem való már, csak arra, hogy kidobják, és eltapossák az emberek. Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthető el a hegyen épült város. A lámpást sem azért gyújtják meg, hogy a véka alá, hanem hogy a lámpatartóra tegyék, és akkor világít mindenkinek a házban. Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat."

Mt 5,13-16.

SZENTELJ IDŐT MÁSOKRA!

Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat. (Mt 5,16)

Egy kis gyülekezetben kezdtem ifjúsági szolgálatom, nulláról indulva, eszközök nélkül. Bár fogalmam sem volt arról, hogy mit csináljak, mégis tudtam, hogy Isten képes arra, hogy használja a fiatalokat ebben a gyülekezetben. Hittem abban, hogy képes leszek kapcsolatot teremteni velük, és a lelkészük leszek.
Egyik nap Isten lehetőséget nyitott, amikor a szomszéd fiúk meghívtak, hogy focizzak velük. Vonakodva, de végül úgy döntöttem, hogy beállok a csapatba - csupán azért, mert tudtam, hogy részt kell vennem az életükben, ha valaha is szeretném, hogy odafigyeljenek arra, amit mondok vagy teszek. Hamar odagurult hozzám a labda. Felkaptam, és elkezdtem futni. Miután ütköztem az egyik fiúval, már bent is voltam a rögtönzött cserezónában. Ezután majdnem azonnal az összes fiú bekapcsolódott a gyülekezet ifjúsági szolgálatába.
Az ifjúsági szolgálatom tapasztalatai megtanítottak, hogy ha azt akarom, hogy az embereket érdekelje a mondanivalóm, elsőként engem kell, hogy érdekeljen az, amit ők mondanak és tesznek. Ezt az alapelvet alkalmaztam egész szolgálatom során: Jézus örömüzenete elsőként úgy terjed, ha bekapcsolódunk mások életébe. Azt hiszem, épp erről szól Jézus emberré létele.

Imádság: Drága Úr Jézus, segíts a szerető Isten világosságát megmutatnunk azoknak, akikkel találkozunk! Ámen.

Krisztus jóhírét terjeszthetem, ha érdeklődök mások élete iránt.
Cletus L. Hull III (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY MÁSOKRA IDŐT SZENTELHESSÜNK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek