2020. augusztus 22. szombat

Intelek titeket: a Lélek szerint éljetek, és a test kívánságát ne teljesítsétek. Mert a test kívánsága a Lélek ellen tör, a Léleké pedig a test ellen, ezek viaskodnak egymással, hogy ne azt tegyétek, amit szeretnétek. Ha pedig a Lélek vezet titeket, nem vagytok a törvény uralma alatt. A test cselekedetei azonban nyilvánvalók, mégpedig ezek: házasságtörés, paráznaság, tisztátalanság, bujálkodás, bálványi mádás, varázslás, ellenségeskedés, viszálykodás, féltékenység, harag, önzés, széthúzás, pártoskodás; irigység, gyilkosság, részegeskedés, tobzódás és ezekhez hasonlók. Ezekről előre megmondom nektek, amint már korábban is mondtam, akik ilyeneket cselekszenek, nem öröklik Isten országát. A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. Az ilyenek ellen nincs törvény. Akik pedig Krisztus Jézuséi, a testet megfeszítették szenvedélyeivel és kívánságaival együtt. Ha a Lélek által élünk, akkor éljünk is a Lélek szerint

Gal 5,16-25.

SZÉPSÉGET KÉSZÍTENI

A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. (Gal 5,22-23)

Egy kertészeti centrumban tett látogatásom alkalmával abban reménykedtem, hogy kiválaszthatok egy virágzó növényt, amely egész nyáron át gyönyörű virágokat hoz majd. A kertész azt mondta, mindenképp szedjem le az elnyílt virágokat. Így a növény majd abba fekteti az energiáját, hogy új virágokat hozzon.
Elkezdtem gondolkodni a saját életemen. Abba fektetem-e az energiámat, hogy Isten szépségét hirdessem vagy haszontalan dolgokra pazarolom? Táplálok-e dühöt, irigységet vagy elégedetlenséget valaki felé? Amikor átgondoltam ezt, az érzéseimet és azt, ahogyan az időmet töltöm, rá kellett jönnöm, hogy a negatív gondolatok felemésztik az energiámat, amit fordíthatnék Isten világosságának továbbítására.
Követtem a kertész tanácsát, s növényem egész nyáron át virágzott. Valahányszor lecsíptem egy hervadt virágot, bölcsességért és vezetésért imádkoztam, hogy erőmet a szépség, a kedvesség, az öröm és a szeretet megjelenítésére fordítsam.

Imádság: Drága Urunk, hadd tanuljuk meg teremtésedből, hogyan terjesszük a béke, öröm és szeretet evangéliumi üzenetét! Ámen.

Milyen mindennapi feladatok tanítanak Isten útjairól?
Andrea Woronick (Connecticut, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY ISTEN FÉNYÉT VIGYÜK A VILÁGBA!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek