2020. augusztus 23. vasárnap

A hét első napján, korán reggel, miután feltámadt Jézus, először a magdalai Máriának jelent meg, akiből hét ördögöt űzött ki. Ő elment, és megvitte a hírt követőinek, akik gyászoltak és sírtak. Amikor ezek meghallották, hogy ő él, és hogy Mária látta, nem hitték el. Ezután más alakban jelent meg közülük kettőnek útközben, amikor vidékre mentek. Ezek is elmentek, és megvitték a hírt a többieknek, de nekik sem hittek.
Végül pedig megjelent magának a tizenegynek is, amikor asztalnál ültek, és szemükre vetette hitetlenségüket, keményszívűségüket, hogy nem hittek azoknak, akik látták őt, miután feltámadt. Ezután így szólt hozzájuk: "Menjetek el szerte az egész világba, hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek. Aki hisz, és megkeresztelkedik, üdvözül, aki pedig nem hisz, elkárhozik. Azokat pedig, akik hisznek, ezek a jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek ki, új nyelveken szólnak, kígyókat vesznek kezükbe, és ha valami halálosat isznak, nem árt nekik, betegre teszik rá a kezüket, és azok meggyógyulnak."
Az Úr Jézus pedig miután ezeket mondta nekik, felemeltetett a mennybe, és az Isten jobbjára ült. Azok pedig elmentek, hirdették az igét mindenütt, az Úr pedig együtt munkálkodott velük, megerősítette az igehirdetést a nyomában járó jelekkel.

Mk 16,9-20.

MEGHÍVÁS TANÚSÁGTÉTELRE

Menjetek el szerte az egész világba, hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek! (Mk 16,15)

Miután csatlakoztam a gyülekezeti imakörünkhöz, bizonyságot tettem arról, hogyan kerültem közelebb Istenhez. Azután Isten arra késztetett, hogy írásban is osszam meg hitemet. Akkoriban azonban nem tudtam, hogyan fogjak hozzá.
Egy nap a férjem a Saat Teduh nevű áhítatos könyvecskével jött haza, amely a Csendes Percek indonéz kiadványa. Ahogy elkezdtem olvasni, éreztem Isten áldását a bizonyságtételeken keresztül szerte a világból. Bár a reflexiók rövidek, tele vannak üzenettel, felemelő meglátásokkal. Napi csendességem része lett a Saat Teduh.
Végül észrevettem, hogy van ott egy felkérés az olvasók részére áhítatok írására. Azonnal éreztem, Isten válaszolt arra a régi vágyamra, hogy megosszam a hitemet. Írtam néhány áhítatot, és elküldtem a szerkesztőnek. Mégha nem is adják ki őket, tudom, hogy Isten örömmel látja az igyekezetünket hitünk tovább adására.

Imádság: Úr Jézus, hadd legyünk bizonyságtevőid a föld végső határáig! Ámen.

Milyen ajándékaim vannak a Krisztusról szóló tanúságtételre?
Emiriana Malelak-Bana (Kelet-Nusa Tenggara, Indonézia)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEM MERIK MEGOSZTANI A HITÜKET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek