2020. szeptember 16. szerda

Ez a kincsünk pedig cserépedényekben van, hogy ezt a rendkívüli erőt Istennek tulajdonítsuk, és ne magunknak: Mindenütt szorongatnak minket, de nem szorítanak be, kétségeskedünk, de nem esünk kétségbe; üldözöttek vagyunk, de nem elhagyottak, letipornak, de el nem veszünk; Jézus halálát mindenkor testünkben hordozzuk, hogy Jézus élete is láthatóvá legyen testünkben. Mert életünk folyamán szüntelen a halál révén állunk Jézusért, hogy a Jézus élete is láthatóvá legyen halandó testünkben. Azért a halál bennünk végzi munkáját, az élet pedig bennetek. Mivel pedig a hitnek ugyanaz a Lelke van bennünk, ahogyan meg van írva: "Hittem, azért szóltam", mi is hiszünk, és azért szólunk! Mert tudjuk, hogy aki feltámasztotta az Úr Jézust, az Jézussal együtt minket is feltámaszt, és maga elé állít veletek együtt. Mert minden értetek van, hogy a kegyelem sokasodjék, és egyre többen adjanak hálát az Isten dicsőségére. Ezért tehát nem csüggedünk. Sőt ha a külső emberünk megromlik is, a belső emberünk mégis megújul napról napra. Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket meghaladó nagy, örök dicsőséget szerez nekünk, mivel nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra, mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók.

2Kor 4,7-18.

VÁLTOZÁSOK

Ha a külső emberünk megromlik is, a belső emberünk mégis megújul napról napra. (2Kor 4,16)

Szeretek a tengerparton sétálni kagylók után kutatva. Fiatalabb koromban arról álmodtam, hogy egy nap rátalálok a tökéletes kagylóra vagy csigára. A keresgélésem során azonban mindig csak letört szélű fésűkagylókra, közönséges nyeregkagylókra, osztrigákra, és kagylószilánkokra bukkantam. Ahogy idősödtem, elkezdtem megbecsülni a pici, sima példányokat is, amiket a hullámok magukkal ragadnak. A lila és krémszínűek a kedvenceim, de léteznek rózsaszín, barna, fekete, de szivárványszínben játszó aranyszínűek is. A hullámok és az idő hátán hánykolódtak, már nem olyanok, mint régen. De más módon gyönyörűek.
A kagylókhoz hasonlóan már én sem vagyok a régi. Az öregedés, betegségek és egy durva fogászati beavatkozás megváltoztatta a kinézetemet. Mégis, Isten örökké tartó szeretete és vezetése által még mindig szép és értékes lehetek. A földi cserépedényem már nem olyan fiatal, de megnyugtat, hogy egy mindig megújuló teremtmény lehetek. Ahogy a mai ige emlékeztet: "Ez a kincsünk pedig cserépedényekben van, hogy ezt a rendkívüli erőt Istennek tulajdonítsuk, és ne magunknak" (2Kor 4,7). A fizikai külsőnk változásai ellenére tetteink beszélhetnek Isten hatalmáról és megújuló jelenlétéről az életünkben.

Imádság: Drága Atyánk, köszönjük, hogy velünk maradsz az élet viharaiban. Segíts új teremtményekké lennünk benned, hogy mások is láthassák szereteted hatalmát! Ámen.

Hogy tudom dicsőíteni Istent mostani életszakaszomban?
Regina K. Carson (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK AGGÓDNAK AZ ÖREGEDÉS MIATT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Január
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek