2020. október 1. csütörtök

Úgyhogy mi mostantól fogva senkit nem ismerünk test szerint: ha ismertük is Krisztust test szerint, most már őt sem így ismerjük. Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre. Mindez pedig Istentől van, aki megbékéltetett minket önmagával Krisztus által, és nekünk adta a békéltetés szolgálatát. Isten ugyanis Krisztusban megbékéltette a világot önmagával, úgyhogy nem tulajdonította nekik vétkeiket, és reánk bízta a békéltetés igéjét. Tehát Krisztusért járva követségben, mintha Isten kérne általunk: Krisztusért kérünk, béküljetek meg az Istennel! Mert azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne.

2Kor 5,16-21.

ÁTFORMÁLVA

Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre. (2Kor 5,17)

Megtérésem után sok pozitív változást tapasztaltam az életemben. Több volt az örömöm és a békességem. Jártam gyülekezetbe, és nagy áldásként éltem meg a testvérekkel való közösséget. Régebben a Biblia csak egy volt a sok könyv közül, de megtérésem után megelevenedett számomra Isten igéje, és lelkesen kutattam a Szentírást. Isten valósággá és személyessé vált számomra. Valóban új teremtés lettem Krisztusban: a régiek elmúltak, és minden újjá lett. Még a bátyámnak is feltűnt, hogy más lettem, és megjegyezte: „Tényleg létezik megtérés, mert ez a lány nagyon megváltozott.”
Az évek múlásával folytatódik a változás, ahogy növekszem a hitben, és Jézus Krisztus ismeretében. Az ember idővel változik, ahogy új dolgokat tapasztal meg. Nagy áldás tudni azt, hogy a Teremtő Isten mindezekben hűségesen velünk van változatlan szeretetével!

Imádság: Drága Urunk, köszönjük a te el nem múló szeretetedet. Formálj minket folyamatosan az Úr Jézus képére! „Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is; mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek… Ámen.” (Mt 6,9-13)

Krisztus követése hogyan formálta életemet?
Charity M. Kiregyera (Kampala, Uganda)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK MÉG NEM HALLOTTÁK AZ EVANGÉLIUMOT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Október
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek