2020. október 4. vasárnap

Igyekezzetek megtartani a Lélek egységét a békesség kötelékével. Egy a test, és egy a Lélek, aminthogy egy reménységre kaptatok elhívást is: egy az Úr, egy a hit, egy a keresztség, egy az Istene és Atyja mindeneknek; ő van mindenek felett, és mindenek által, és mindenekben.

Ef 4,3-6.

ASZTALKÖZÖSSÉG

Kitartóan részt vettek az apostoli tanításban, a közösségben, a kenyér megtörésében és az imádkozásban. (ApCsel 2,42)

Minden nap, mikor Edwin, a nigériai egyetemista lakótársam hazai ételeit készítette a konyhánkban, a házat egy jellegzetes szag járta át, ami egy amerikai számára nem igazán volt ínycsiklandó. Egyik délután Edwin meghívott, hogy vacsorázzak vele. Mivel semmi elfogadható kifogást nem találtam, vonakodva elfogadtam. Egymással szemben ültünk az asztalnál, ahová Edwin egy tál levesszerű ételt, és egy tányér kenyeret tett. Az áldás után elmagyarázta: „Az én országomban a barátság jeleként egy tálból eszünk.” Majd fogott egy darab kenyeret, belemártotta a levesbe, és így ette együtt a kettőt. Meghatott, hogy Edwin a barátjának tekint, így ez az étkezés megszentelődött számomra. Az úrvacsorára emlékeztetett: egy kenyér, egy pohár, egy Test, egy család. Jobban, mint azelőtt bármikor, megértettem mi is történik az úrvacsorában. Isten egyesíti híveit a Krisztus-testben.
És ugyanez megy végbe a közös étkezésnél a vasárnapi iskolásokkal, amikor megosztjuk ételünket a hajléktalanokkal, vagy úrvacsorához járulunk. Jézus ott van a kenyér megtörésében, és nekünk lehetőségünk van másokat is az Úr asztalához hívni, ahol Isten családjaként egyek lehetünk.

Imádság: Drága Úr Jézus, mivel te a családodba és az asztalodhoz hívtál, add, hogy mi is hívjunk másokat a te asztalodhoz és a te családodba! Ámen.

A Krisztus asztalánál egy keresztény család vagyunk.
Kevin Thomas (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK KIKÖZÖSÍTVE ÉRZIK MAGUKAT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek