2020. október 7. szerda

Jakab, Istennek és az Úr Jézus Krisztusnak szolgája, üdvözletét küldi a szórványban élő tizenkét törzsnek.
Teljes örömnek tartsátok, testvéreim, amikor különféle kísértésekbe estek, tudván hogy hitetek próbája állhatatosságot eredményez. Az állhatatosság pedig tegye tökéletessé a cselekedetet, hogy tökéletesek és hibátlanok legyetek, minden fogyatkozás nélkül. Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen bölcsességet Istentől, aki készségesen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek, és meg is kapja. De hittel kérje, semmit sem kételkedve, mert aki kételkedik, az olyan, mint a tenger hulláma, amelyet a szél sodor és ide-oda hajt. Ne gondolja tehát az ilyen, hogy bármit is kaphat az Úrtól, a kétlelkű és minden útján állhatatlan ember. A szegénysorsú testvér dicsekedjék a méltóságával, a gazdag pedig megalázott voltával, mert elmúlik mindez, mint a mező virága. Mert felkel a nap nagy hőséggel, és elszárítja a füvet; a virága lehullik és szépsége elvész. Így sorvad el vállalkozásaiban a gazdag is. Boldog ember az, aki a kísértés idején kitart, mert miután kiállta a próbát, elnyeri az élet koronáját, amelyet az Úr megígért az őt szeretőknek.

Jak 1,1-12.

AHOL A NAGY HALAK ÉLNEK

Boldog ember az, aki a kísértés idején kitart, mert miután kiállta a próbát, elnyeri az élet koronáját, amelyet az Úr megígért az őt szeretőknek. (Jak 1,12)

Nyolcéves unokámat először vittem horgászni. A nap nagy részét azzal töltöttük, hogy horgászzsinórjainkat a tó közepén kivessük. Izgatottan fogott ki és engedett vissza a vízbe pár kis naphalat unokám, de valójában arra vágyott, hogy fogjon egy nagy halat. Ahogy lassan múlt az idő, azt javasolta, vessük a zsinórt az árnyékos területekre, ahol a víz tele volt náddal. Mondtam neki, hogy ez kockázatos dolog, hiszen a horog beleakadhat a növényzetbe. „De Nagypapa, szerintem ott élnek a nagy halak!” – válaszolta. Így az árnyékosba vetettük a horgot, és a zsinór többször is belegabalyodott a nádba. De kitartottunk és végül átélhettük, milyen izgalmas egy nagy hal horogra akadása.
Jézus nem ígérte, hogy könnyű lesz őt követnünk. Úgy tűnhet, biztonságosabb megszokott életünket folytatni, mint kockázatot vállalni azzal, hogy szóval és tettekkel bizonyítjuk hitünket. Azonban Jakab azt mondja, ha hűen kitartunk, az Úr ígérete szerint bőségesen megjutalmaz.

Imádság: Irgalmas és szerető Istenünk, köszönjük a gyermekek bölcsességét. Adj nekünk bátorságot, hogy vállaljuk a kockázatot és kitartsunk Krisztusért! Ámen.

Krisztust követni kockázatos lehet, de mindig érdemes.
Doug Wingert (Arizona, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK HALÁSZATBÓL ÉLNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Október
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek