2020. október 10. szombat

Uramnak, az ÚRnak lelke nyugszik rajtam, mert felkent engem az ÚR. Elküldött, hogy örömhírt vigyek az alázatosaknak, bekötözzem a megtört szíveket, szabadulást hirdessek a foglyoknak, és szabadon bocsátást a megkötözötteknek.
Hirdetem az ÚR kegyelmének esztendejét, Istenünk bosszúállása napját, vigasztalok minden gyászolót.
Hamu helyett fejdíszt adok Sion gyászolóinak, gyászfátyol helyett illatos olajat, a csüggedés helyett öröméneket. Igazság fáinak nevezik őket, az ÚR ültetvényének: őt ékesítik.
Felépítik az ősi romokat, helyreállítják a régi omladékokat, újjáépítik a lerombolt városokat, amelyek nemzedékeken át romokban hevertek.
Jelentkeznek majd az idegenek, hogy legeltessék nyájaitokat, és más népek fiai lesznek földműveseitek és szőlőmunkásaitok.
Titeket pedig az ÚR papjainak neveznek, Istenünk szolgáinak mondanak. A népek gazdagságát élvezitek, kincseikkel büszkélkedhettek.
A kétszeres szégyen és szidalom után ujjongani fognak osztályrészüknek, mert kétszer annyi jut mindenkinek az országban, örökké tartó örömben lesz részük.

Ézs 61,1-7.

A MEGÚJÍTÁS ISTENE

Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt. (Préd 3,1)

Egyik reggel rápillantottam a cserepes növényemre, és azt láttam, hogy az egyik ágon új hajtás fejlődött ki. Néhány nappal azelőtt ugyanaz az ág túl elöregedettnek nézett ki, nem gondoltam, hogy valaha még kirügyezhet, és épp azt fontolgattam, le kellene metszeni. De ez alatt a rövid idő alatt új, zöld leveleket fejlesztett – nemcsak egyet, hanem egyszerre hármat!
Időnként én is úgy festek, mint a növényem. Olykor annyira kimerültnek érzem magam, hogy azt gondolom, képtelen vagyok bármit is tenni. De Isten helyre tud állítani, és mindent meg tud újítani. Isten termést tud adni egy olyan földön is, ami számunkra sivár pusztának tűnik. Ezen a világon mindennek megvan a célja és a megfelelő ideje. Isten áldásokat tartogat számunkra, és ha elcsendesedünk, ha hiszünk, megkapjuk azokat.

Imádság: Drága Urunk, rád bízzuk minden gondunkat, biztosan tudva, hogy te minden helyzetet jobban kezelsz, mint ahogyan mi képesek vagyunk. Ámen.

Isten képes a legelhasználtabb testrészeimet is megújítani.
Deepika Emmanuel Sagar (Rajasthan, India)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK FELADTÁK A REMÉNYT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek