2020. október 12. hétfő

Amikor Jézus bevégezte a tizenkét tanítvány útbaigazítását, továbbment onnan, hogy tanítson és igét hirdessen a városokban. Amikor pedig János a börtönben hallott Krisztus cselekedeteiről, ezt üzente neki tanítványaival: "Te vagy-e az Eljövendő, vagy mást várjunk?" Jézus így válaszolt nekik: "Menjetek, és mondjátok el Jánosnak, amiket hallotok és láttok: vakok látnak, és bénák járnak, leprások tisztulnak meg, és süketek hallanak, halottak támadnak fel, és szegényeknek hirdettetik az evangélium, és boldog, aki nem botránkozik meg énbennem." Amikor azok elmenőben voltak, elkezdett Jézus beszélni a sokaságnak Jánosról: "Miért mentetek ki a pusztába? Szélingatta nádszálat látni? Ugyan miért mentetek ki? Puha ruhákba öltözött embert látni? Hiszen akik puha ruhákat viselnek, a királyok palotáiban vannak. De hát miért mentetek ki? Prófétát látni? Azt láttatok, sőt - mondom néktek - prófétánál is nagyobbat. Ő az, akiről meg van írva: Íme, én elküldöm előtted követemet, aki elkészíti előtted az utat. Bizony, mondom néktek: nem támadt asszonytól születettek között nagyobb Keresztelő Jánosnál; de aki a legkisebb a mennyek országában, nagyobb nála."

Mt 11,1-11.

MAGABIZTOS BIZONYSÁGTÉTEL

Bizony mondom nektek: az asszonytól születettek között nincs nagyobb Keresztelő Jánosnál; de aki a legkisebb a mennyek országában, nagyobb nála. (Mt 11,11)

Amikor beszélni akartam Jézusról valakinek, aki sikeresebb és iskolázottabb volt nálam, zavarba jöttem. Ha pedig az illető nem értett velem egyet, teljesen leblokkoltam. Egyszerűen nem tudtam elég gyorsan reagálni. Azt gondoltam, nem vagyok elég okos, hogy Jézusról beszéljek az embereknek.
Egy reggel, miközben a fent idézett verset olvastam, rájöttem, téves azt feltételeznem, hogy nem vagyok elég jó. Ebben a versben személyes üzenetként éltem meg, hogy komoly érték Isten országa tagjának lenni. Beleestem abba a csapdába, ahol az értékemet nem Isten szerint határoztam meg, hanem a képzettség, világi siker és gazdagság lett a mércém. Ezek a téves értékek tartottak az alkalmatlanság fogságában és félelemben, hogy beszéljek másoknak Jézusról.
Jézus által vagyunk értékesek. És ezt nem lehet elvenni. Amikor emlékezünk arra, hogy Jézus az önértékelésünk alapja, akkor magabiztosan beszélhetünk róla bárkinek, függetlenül attól, hogy az illető gazdag, sikeres vagy képzett.

Imádság: Mennyei Atyánk! A te szereteted és a tudás, hogy értékünk Jézus Krisztustól származik, segítsen abban, hogy bátran megosszuk az örömhírt másokkal! Ámen.

Jézus meghalt értem, ezért bátran élhetek érte.
Darlene J. Ellis (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY MINDEN EMBERBEN ÉRTÉKET LÁSSUNK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Október
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek