2020. október 17. szombat

Boldog ember az, aki nem jár a bűnösök tanácsa szerint, nem áll a vétkesek útjára, és nem ül a csúfolódók székére,
hanem az ÚR törvényében gyönyörködik, és az ő törvényéről elmélkedik éjjel-nappal.
Olyan lesz, mint a folyóvíz mellé ültetett fa, amely idejében megtermi gyümölcsét, és nem hervad el a lombja. Minden sikerül, amit tesz.

Zsolt 1,1-3.

LASSAN JÁRJ!

Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten! (Zsolt 46,11)

Évekig egy erdő mellett hajtottam el az autópályán. Ez a látvány számomra csupán néhány tucat jelentéktelen fa volt. Egy napon azonban a forgalmat leállították. Az erdőt néztem, és észrevettem egy gyalogos ösvényt, így azon a hétvégén tettem egy sétát a fák között. Sokféle gombát, elegáns páfrányt és különböző mókusokat láttam. Ahogy föltekintettem, a nap sugarai csodálatosan ragyogtak keresztül a lombkoronán. Ez egyszerre volt csodás és megdöbbentő. Amikor időt szakítottam arra, hogy lassan keresztülsétáljak az erdőn, sokkal többet láttam.
Lelki életünkre is igaz ez. Sokszor elsietjük a bibliaolvasást, majd becsukjuk a könyvet, és úgy gondoljuk, végeztünk is aznapra. De ha lassan „végigjárjuk” a verseket, figyelve a szavakra, és megértve a jelentésüket, felfigyelhetünk olyan dolgokra is, melyeket azelőtt nem láttunk: a különböző személyek harcaira, ismerős események kibontakozására és hogy Isten miként uralkodik mindezek felett. Megérthetjük, hogyan kapcsolódik egy szakasz tökéletesen a fejezet többi részéhez, és végül az egész könyvhöz. Amikor lelassulunk, hogy többet lássunk, bizonyosságot találunk, és észrevesszük a szépséget. Hitünk történetei lenyűgözőek.

Imádság: Teremtő Istenünk, bárcsak ne lennénk soha túl elfoglaltak ahhoz, hogy megcsodáljuk mindazt, amely ebben a világban és a te szavadban található! Ámen.

A mai napon odafigyelek Isten világának részleteire is.
Bob LaForge (New Jersey, USA)

IMÁDKOZZUNK, ÉS LASSAN ÍZLELGESSÜK ISTEN SZAVÁT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Október
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek