2020. október 18. vasárnap

Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek. A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt. Az Úr közel! Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban. Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe! Amit tanultatok és átvettetek, hallottatok és láttatok is tőlem, azt tegyétek, és veletek lesz a békesség Istene!

Fil 4,4-9.

IGAZ BARÁT

Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt! (Fil 4,6)

Az utóbbi két nyáron egy keresztény táborban dolgoztam. Az első évben hitben megerősödtem, és örömmel mutattam meg másoknak a bennem munkálkodó krisztusi világosságot. Vártam, hogy a következő év ugyanolyan lesz, de épp az ellenkezője volt. Ezen a nyáron sokat piszkáltak a táborozók. Nehéz megmutatni Krisztus fényét, amikor sértő szavakat vágnak hozzád, míg végül elhiszed, hogy nem vagy elég jó. Folyton kérdeztem: „Miért gyűlölnek engem annyira? Mit csináltam rosszul?”
Hálás vagyok azért, hogy volt egy barátnőm, aki imádkozott értem, és megérttette velem, hogy a piszkálódó és bántó megjegyzések nem fedik a valóságot. Barátnőm emlékeztetett arra, hogy az identitásom Krisztusból származik. Elolvastam Fil 4,6-ot. Ezután Istennel osztottam meg problémáimat, kérve őt, hogy vegye le rólam ezt a terhet, és adjon békességet.
Utána is el kellett viselnem a bántásokat, de tudtam, hogy amit rólam mondanak, nem egyezik azzal, amit Krisztus gondol rólam. És ott volt a barátnőm, aki mellettem állt. Isten segített túlélni a bántást és lélekben megerősödni. Most már tudom, hogy milyen sok szeretetet és békét kaphatok tőle.

Imádság: Köszönjük Istenünk, hogy segítesz tanulnunk a próbatételekből. Add nekünk mindezekben a te békességedet és örömödet! Ámen.

Amikor letört vagyok, Isten felemel.
Kate Reisenauer (Dél-Dakota, USA)

IMÁDKOZZUNK A TÁBOROZÓKÉRT ÉS A TANÁCSADÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Október
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek