2020. október 24. szombat

Azt pedig állítom, testvéreim, hogy test és vér nem örökölheti Isten országát, a romlandóság nem örökli a romolhatatlanságot. Íme, titkot mondok nektek: nem fogunk ugyan mindnyájan elhunyni, de mindnyájan el fogunk változni. Hirtelen egy szempillantás alatt, az utolsó harsonaszóra; mert meg fog szólalni a harsona, és a halottak feltámadnak romolhatatlanságban, mi pedig elváltozunk. Mert e romlandó testnek romolhatatlanságba kell öltöznie, és e halandónak halhatatlanságba. Amikor pedig (ez a romlandó romolhatatlanságba öltözik, és) ez a halandó halhatatlanságba öltözik, akkor teljesül be, ami meg van írva: "Teljes a diadal a halál fölött! Halál, hol a te diadalod? Halál, hol a te fullánkod?" A halál fullánkja a bűn, a bűn ereje pedig a törvény. De hála az Istennek, aki a diadalt adja nekünk a mi Urunk Jézus Krisztus által! Ezért, szeretett testvéreim, legyetek szilárdak, rendíthetetlenek, buzgólkodjatok mindenkor az Úr munkájában, hiszen tudjátok, hogy fáradozásotok nem hiábavaló az Úrban.

1Kor 15,50-58.

KIS SZOLGÁLAT?

Szeretett testvéreim, legyetek szilárdak, rendíthetetlenek, buzgólkodjatok mindenkor az Úr munkájában, hiszen tudjátok, hogy fáradozásotok nem hiábavaló az Úrban. (1Kor 15,58)

Édesanyám szolgálata az volt, hogy születésnapi köszöntő kártyákat küldött bátorító üzenetekkel. Több mint 30 éven át küldözgetett üdvözlő lapokat az embereknek fáradhatatlanul. Azon a napon, amikor meghalt, 10 születésnapi lap várt postázásra. Amikor hazaérkeztem, hogy segítsek a temetés szervezésében, édesapám azt kérdezte, mit kellene csinálnunk ezekkel a lapokkal. Azt válaszoltam, hogy el kell őket postázni.
A temetésre készülés időszakában sokan elmesélték, hogy milyen sokat jelentettek számukra az édesanyám születésnapi kártyái. A temetéskor megkérdeztem, hányan kaptak ezekből a kártyákból. Szinte mindenki felemelte a kezét. Édesanyám szolgálata kicsinynek tűnt, de olyan sokakat bátorított. Olyan szilárdan állt ebben a szolgálatban, hogy senki és semmi nem tudta kizökkenteni az Úr munkájának elvégzéséből.
Mindnyájan törekedhetünk arra, hogy jót tegyünk, ha alkalmunk adódik. Amikor kérjük Istent, hogy őt szolgálhassuk, nem kell aggódni azért, hogy látványos, jelentős eredménye lesz-e. Az eredmény Istentől jön, akár meglátjuk akár nem.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük, hogy alkalmat adsz, hogy embertársainkat szolgáljuk. Ámen.

Ma milyen szolgálatra hív el Isten?
Steve Wakefield (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI PÉLDAKÉPÜNK A HITBEN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek