2020. október 28. szerda

Ekkor arra a helyre értek, amelynek neve Gecsemáné, és így szólt Jézus tanítványaihoz: "Üljetek le itt, amíg imádkozom." Maga mellé vette Pétert, Jakabot és Jánost, azután rettegni és gyötrődni kezdett, majd így szólt hozzájuk: "Szomorú az én lelkem mindhalálig: maradjatok itt, és virrasszatok." Egy kissé tovább ment, a földre borult és imádkozott, hogy ha lehetséges, múljék el tőle ez az óra. És így szólt: "Abbá, Atyám! Minden lehetséges neked: vedd el tőlem ezt a poharat; mindazáltal ne úgy legyen, ahogy én akarom, hanem amint te."

Mk 14,32-36.

ITT VAGYOK

Sokféle szándék van az ember szívében, de csak az ÚR tervei valósulnak meg. (Péld 19,21)

Mindig az volt az álmom, hogy egy nemzetközi békeszervezetben dolgozzam. Imádkoztam Istenhez, hogy segítsen ebben. Mivel tudtam, hogy a tapasztalat megkönnyíti a munkakeresést, úgy terveztem, hogy önkéntes munkát vállalok az általam kinézett szervezetnél, remélve, hogy később felvesznek.
Megörültem, amikor felhívtak az ajánlattal, hogy jelentkezzem az állásra. A szűrési folyamat második, harmadik és utolsó fordulójára is visszahívtak. Biztos voltam benne, hogy felvesznek. Végül azonban egy másik jelöltet választottak. Csalódott és dühös voltam. Ez volt az álmom, amire készültem, és amibe annyi időt és energiát fektettem.
Két hónappal később megismertem egy keresztény intézményt, amelyben hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkoznak. Habár csalódott voltam, hogy Isten nem segített az eredeti álmom megvalósításában, még mindig úgy érzem, hogy ő azt akarja, szolgáljak azoknak, akik kevésbé szerencsések nálam. Úgy döntöttem, jelentkezem hozzájuk, bízva abban, hogy Isten tudja, mi a legjobb az életemre nézve. Ha nem választanak ki, azt is elfogadom. Itt vagyok, Uram. Használj engem!

Imádság: Drága Urunk! Kérünk, adj bátorságot, hogy bárhol, minden módon tudjunk szolgálni téged, életünk minden lépésével. Ámen.

Istennek sokkal jobb tervei vannak számomra, mint nekem magamnak.
Yanti H. Damanik (Nyugat-Jáva, Indonézia)

IMÁDKOZZUNK A HUMANITÁRIUS DOLGOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Október
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek