2021. február 2. kedd

Jézus felemelve a hangját ezt mondta: "Aki hisz énbennem, az nem énbennem hisz, hanem abban, aki elküldött engem; és aki lát engem, az azt látja, aki elküldött engem. Én világosságul jöttem a világba, hogy aki hisz énbennem, ne maradjon a sötétségben."

Jn 12,44-46.

ERŐS FÉNY

Akkor ezt mondta Isten: Legyen világosság! És lett világosság. Látta Isten, hogy a világosság jó, elválasztotta tehát Isten a világosságot a sötétségtől. (1Móz 1,3-4)

Az esti istentiszteletre sétálva megpillantottam a templom festett ablakain átszűrődő lágy, meleg fényt, ahogy ragyogott az éjszakában. Az ablak fényei hívogattak, de a környezetet alig világították be. Arra gondoltam, hogy ez a bentről kiszűrődő pislákolás nem hasonlítható ahhoz, amikor a délelőtti istentiszteleten a nap fénye keresztülragyog az ablakokon, gyönyörű színnel és melegséggel töltve be az egész templomot.
A napfény jelképezi azt a világosságot, amit Isten ad nekünk, mert mindkettő életbevágóan fontos. Isten világossága azonban sokkal inkább túlragyogja az emberi világosságot, mint amennyire a nappali világosság az éjszaka bentről kiszűrődő fényeket. Ezzel az alázatra késztető felismeréssel kérjük Istent, hogy az ő világossága ragyoghasson rajtunk keresztül, és így megvilágíthassuk minden ember számára az ő üzenetét.

Imádság: Istenünk, segíts felismernünk, hogy vannak korlátaink, akkor is, ha az evangéliumot szeretnénk hirdetni. "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is; mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek... Ámen. (Mt 6,9-13)

Isten világossága végtelenül ragyogó.
Wayne Brent (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK MESSZIRE KELL ISTENTISZTELETRE UTAZNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek