2021. február 2. kedd

Jézus felemelve a hangját ezt mondta: "Aki hisz énbennem, az nem énbennem hisz, hanem abban, aki elküldött engem; és aki lát engem, az azt látja, aki elküldött engem. Én világosságul jöttem a világba, hogy aki hisz énbennem, ne maradjon a sötétségben."

Jn 12,44-46.

ERŐS FÉNY

Akkor ezt mondta Isten: Legyen világosság! És lett világosság. Látta Isten, hogy a világosság jó, elválasztotta tehát Isten a világosságot a sötétségtől. (1Móz 1,3-4)

Az esti istentiszteletre sétálva megpillantottam a templom festett ablakain átszűrődő lágy, meleg fényt, ahogy ragyogott az éjszakában. Az ablak fényei hívogattak, de a környezetet alig világították be. Arra gondoltam, hogy ez a bentről kiszűrődő pislákolás nem hasonlítható ahhoz, amikor a délelőtti istentiszteleten a nap fénye keresztülragyog az ablakokon, gyönyörű színnel és melegséggel töltve be az egész templomot.
A napfény jelképezi azt a világosságot, amit Isten ad nekünk, mert mindkettő életbevágóan fontos. Isten világossága azonban sokkal inkább túlragyogja az emberi világosságot, mint amennyire a nappali világosság az éjszaka bentről kiszűrődő fényeket. Ezzel az alázatra késztető felismeréssel kérjük Istent, hogy az ő világossága ragyoghasson rajtunk keresztül, és így megvilágíthassuk minden ember számára az ő üzenetét.

Imádság: Istenünk, segíts felismernünk, hogy vannak korlátaink, akkor is, ha az evangéliumot szeretnénk hirdetni. "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is; mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek... Ámen. (Mt 6,9-13)

Isten világossága végtelenül ragyogó.
Wayne Brent (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK MESSZIRE KELL ISTENTISZTELETRE UTAZNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek