2021. február 13. szombat

Nagy volt az örömöm az Úrban, hogy végre felbuzdultatok a velem való törődésre. Mert gondoskodtatok volna, de nem volt rá alkalmatok. Nem a nélkülözés mondatja ezt velem, mert én megtanultam, hogy körülményeim között elégedett legyek. Tudok szűkölködni és tudok bővölködni is, egészen be vagyok avatva mindenbe, jóllakásba és éhezésbe, a bővölködésbe és a nélkülözésbe egyaránt. Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem. Mégis jól tettétek, hogy közösséget vállaltatok velem nyomorúságomban. Azt pedig tudjátok ti is, filippiek, hogy az evangélium hirdetésének kezdetén, amikor eltávoztam Macedóniából, az ajándékozás és elfogadás tekintetében egyetlen gyülekezet sem állt velem kapcsolatban, csak ti egyedül, mert egyszer-másszor Thesszalonikába is küldtetek szükségleteimre. Nem mintha az ajándékot kívánnám, hanem azt kívánom, hogy bőségesen kamatozzék az a ti javatokra. Átvettem mindent, és bővelkedem. El vagyok látva, miután megkaptam Epafroditosztól, ami tőletek jött olyan kellemes illatként és kedves áldozatként, amely tetszik az Istennek. Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő gazdagsága szerint dicsőséggel a Krisztus Jézusban.

Fil 4,10-19.

GONDOSKODÓ ERŐ

Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő gazdagsága szerint dicsőséggel Krisztus Jézusban. (Fil 4,19)

Hideg, havas telünk volt. Három gyermekemmel nagyon kevés élelmünk maradt a konyhaszekrényben. A férjem elköltözött, és nem biztosított élelmet a háztartáshoz. Egyik este imádságban mondtam el Istennek, hogy nincs mit ennünk. Aztán a gyerekeket lefürdettem és előkészültem a vacsorához, hittel bízva Isten gondoskodó erejében. Mielőtt befejeztem volna a terítést, kopogtattak az ajtón. A gyülekezetből az egyik barátnőm számos élelmiszercsomagot hozott.
Elmondta, hogy a helyi élelmiszerboltban "egyet fizet, hármat kap" akció volt. Elhozta az "ingyen" darabokat nekünk, és még többet is adott. Azt mondta: "A Szentlélek arra vezetett, hogy ezt elhozzam nektek". Boldogan megköszöntem Istennek, hogy a szükségünket betöltötte.
Az áldás itt nem ért véget. Egyik gyülekezeti testvérem készített egy teljes étkezésre való menüt desszerttel a saját családjának és az enyémnek is. Áldottak voltunk a vacsorával és a csodálatos társasággal. Ez az élmény arra az igazságra emlékeztetett, hogy Isten biztosítani tudja a szükségleteinket. A konyhaszekrényünk - és a szívem is megtelt.

Imádság: Kegyelmes Istenünk! Küldd el Szentlelked azoknak, akik szenvednek. Segíts igényeik betöltésében Jézus Krisztus dicsőségének gazdagsága szerint! Ámen.

Hogyan tudok válaszolni egy szomszéd imádságára ma?
Kellie Heisler (New Jersey, USA)

IMÁDKOZZUNK A VÁROSUNKBAN LÉVŐ ÉHEZŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

Legújabb kommentek