2021. február 22. hétfő

Mikor pedig ezt az egyik vendég meghallotta, így szólt Jézushoz: "Boldog az, aki Isten országának vendége." Ő pedig a következőképpen válaszolt: "Egy ember nagy vacsorát készített, és sok vendéget hívott meg. A vacsora órájában elküldte a szolgáját, hogy mondja meg a meghívottaknak: Jöjjetek, mert már minden készen van. De azok egytől egyig mentegetőzni kezdtek. Az első azt üzente neki: Földet vettem, kénytelen vagyok kimenni, hogy megnézzem. Kérlek, ments ki engem! A másik azt mondta: Öt iga ökröt vettem, megyek és kipróbálom. Kérlek, ments ki engem! Megint egy másik azt mondta: Most nősültem, azért nem mehetek."

Lk 14,15-20.

NINCS KIFOGÁS

A másik azt mondta: Öt pár ökröt vettem, megyek, hogy lássam, mit érnek. Kérlek, ments ki engem! (Lk 14,19)

Nyolcéves koromban azt mondta a tanárom, hogy tehetségem van az íráshoz. Ez volt az első alkalom, hogy valaki azt mondta, jó vagyok valamiben. Később írtam egy-egy újságcikket, arról álmodozva, hogy majd megjelentetik. Ugyanakkor Istentől nógatást éreztem, hogy írjak valami értelmesebbet. Ehelyett más dolgok vonták el figyelmemet, és távol tartottak, hogy azt tegyem, amit Isten vár tőlem. A középiskola után meg voltam győződve, hogy senki sem olvasná el, amit írok. Évtizedeken át próbáltam kimenteni magam Istennél. Egy nagy elhatározás után végül mégis úgy döntöttem, hogy elfogadom Isten vezetését.
Jézus mesél egy nagy vacsoráról (Lk 14). A meghívottak egymás után azt bizonygatják, miért nem tudnak részt venni rajta. Az egyik egy mezőt akar megnézni, a másik az állataira hivatkozik. Nem hasonló kifogásokkal élünk mi is Istennél? Van, aki általában szeret főzni, de nem önkéntesként a hajléktalanoknak. Az üzleti vagy műszaki dolgokban jártas emberek nem akarnak egy gyülekezeti projektben részt venni, ahol épp az ő tudásukra lenne szükség. Mi mindent lehetne megvalósítani, ha felhagynánk az elutasító kifogásokkal! Ha mindent beleadnánk, amink van, egy olyan világot hozhatnánk létre, ami megközelítené azt a világot, amit Isten szán nekünk.

Imádság: Atyánk, bocsásd meg kifogásainkat, és terelj arra az ösvényre, ahol teljes szívvel szolgálunk téged! Ámen.

Ha képességeinket mások szolgálatába állítjuk, jobb lesz a világ.
Kelly Desclos-Estes (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY HASZNÁLNI TUDJUK TALENTUMAINKAT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

Legújabb kommentek