2021. február 23. kedd

"Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. Mert aki kér, mind kap, aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik. Ugyan ki az közöttetek, aki ha kenyeret kér a fia, követ ad neki, vagy ha halat kér, kígyót ad neki? Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok jó ajándékokat adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad jókat a ti mennyei Atyátok azoknak, akik kérik tőle?"

Mt 7,7-11.

MENNYEI SZÜLŐ

Áldott az Isten, aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban azzal a vigasztalással, amellyel Isten vigasztal minket. (2Kor 1,4)

A szülői szerephez az ember nem kap munkaköri leírást vagy kézikönyvet. Munka közben kapjuk a kiképzést. Apaként én is állandóan tanulok.
Nem vagyok egy szuperhős vagy egy izompacsirta. Én csak egy szülő vagyok. Amikor a gyermekem megsérül, akkor közbelépek. Ha a gyermekem felsír, meghallom. Amikor a gyermekem segítséget kér, mindent megteszek, hogy segítsek.
Hát akkor miért nem hagyom az én Mennyei Atyámnak, hogy megtegye, amit én apaként kész vagyok tenni a gyermekeimért? Miért akarok mindent én magam csinálni? Végül tanulgatom, hogy az én Mennyei Atyámhoz forduljak, ha meg vagyok rémülve, ha magányos vagy sérült vagyok.
Isten biztosít bennünket arról, hogy "Veled van Istened, az ÚR, ő erős és megsegít. Repesve örül neked, megújít szeretetével" (Zof 3,17). Én most tanulom, hogy Isten arra vár, hogy megvigasztaljon, mint egy szülő, és a legjobbat akarja nekem, mint egy apa, aki felemel, és karjaiba zár. Isten, a mi Atyánk soha nem hagy el bennünket!

Imádság: Taníts minket, Urunk, hogy bízzunk a te töretlen szeretetedben! Ámen.

Engedem, hogy Isten az Atyám legyen.
Michael Morelan (Alabama, USA

IMÁDKOZZUNK AZ APÁKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

Legújabb kommentek