2021. február 25. csütörtök

Az Isten, aki teremtette a világot és mindazt, ami benne van, aki mennynek és földnek Ura, nem lakik emberkéz alkotta templomokban, nem szorul emberi kéz szolgálatára, mintha hiányt szenvedne valamiből; hiszen ő ad mindenkinek életet, leheletet és mindent. Az egész emberi nemzetséget is egy vérből teremtette, hogy lakjon a föld egész felszínén; meghatározta elrendelt idejüket és lakóhelyük határait, hogy keressék az Istent, hátha kitapinthatják és megtalálhatják, hiszen nincs is messzire egyikünktől sem; mert őbenne élünk, mozgunk és vagyunk. Ahogy a ti költőitek közül is mondták némelyek: Bizony, az ő nemzetsége vagyunk. Mivel tehát az Isten nemzetsége vagyunk, nem szabad azt hinnünk, hogy aranyhoz vagy ezüsthöz vagy kőhöz, művészi alkotáshoz vagy emberi elképzeléshez hasonló az istenség.

ApCsel 17,24-29.

A LÉLEK AZ AMI ÖSSZEKÖT

És senki sem mondhatja: "Jézus Úr", csakis a Szentlélek által. (1Kor 12,3)

Írással fiatal korom óta foglalkozom, s mindig izgatott, mi az, ami minden embert, mindannyiunkat összeköt. Nagyon sokáig a vért véltem annak. Hisz a vér minden élő emberben egyformán van meg, nemre, fajra, vallásra, anyagiakra való tekintet nélkül, és még attól is függetlenül, hol él a földkerekségen.
Megtérésemkor lelkendeztem is, amikor a Bibliában ezt olvashattam: Az egész emberi nemzetséget egy vérből teremtette, hogy lakjon az egész föld színén... (ApCsel 17,26)
Ám, ahogy mindjobban elmélyültem Isten csodálatos világának felfedezésében, Jézus Krisztus áldozatának és a Szent Lélek megértésében, arra jutottam, hogy a lélek az, ami igazából mindannyiunkat eredendően összeköt. A lelki szükségletek azok, melyek bőrszínre, fajra, nemre, vallásra való tekintet nélkül, anyagiaktól függetlenül egyformán működnek bennünk (az öröm érzete, a bánat, hála, hűség, lelki fájdalom, gyász, boldogság, keserűség, gyűlölet, szeretet, békesség stb.). És amíg a vér, földi létünkben éltető elemünk, a lélek, mely Istentől származtatható, az egyedüli nem e világból való az emberben.
S mindannyian Isten teremtményei vagyunk, csak nem egyformán ismerjük és szeretjük az Urat.

Imádság: Drága Urunk, Istenünk, Szent Lelked által mindenben te vezess minket! Ámen.

Mindannyian Isten teremtményei vagyunk.
Szűgyi Zoltán (Budapest, Magyarország)

IMÁDKOZZUNK AZ ISTENT KERESŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek