2021. április 8. csütörtök

Presbiterek és ifjak intése
A közöttetek levő presbitereket tehát kérem én, a presbitertárs és Krisztus szenvedéseinek tanúja, valamint eljövendő dicsőségének is részese: legeltessétek Isten közöttetek levő nyáját, ne kényszerből, hanem önként, ne nyerészkedésből, hanem készségesen, ne is úgy, mint akik uralkodnak a rájuk bízottakon, hanem mint akik példaképei a nyájnak. És amikor megjelenik a főpásztor, elnyeritek a dicsőség hervadhatatlan koszorúját. Ugyanúgy, ti, ifjabbak, engedelmeskedjetek az idősebbeknek, egymás iránt pedig valamennyien legyetek alázatosak, mert Isten a gőgösöknek ellenáll, az alázatosaknak pedig kegyelmet ad.
Istennek gondja van rátok
Alázzátok meg tehát magatokat Isten hatalmas keze alatt, hogy felmagasztaljon titeket annak idején. Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok. Legyetek józanok, vigyázzatok, mert ellenségetek, az ördög mint ordító oroszlán jár szerte, keresve, kit nyeljen el: álljatok neki ellen a hitben szilárdan, tudva, hogy ugyanazok a szenvedések telnek be testvéreiteken e világban. A minden kegyelem Istene pedig, aki elhívott titeket Krisztusban az ő örök dicsőségére, miután rövid ideig szenvedtetek, maga fog titeket felkészíteni, megszilárdítani, megerősíteni és megalapozni. Övé a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké. Ámen.

1Pt 5,1-11.

GYŰJTSD ÖSSZE ELEFÁNTJAID!

Legyetek józanok, vigyázzatok, mert ellenségetek, az ördög mint ordító oroszlán jár szerte, keresve, kit nyeljen el. (1Pt 5,8)

Az újszülött elefántok könnyen áldozatául esnek a ragadozóknak, az oroszlánnak és a hiénának. Amint egy elefánttehén világra hozza borját, a csorda összegyűlik, hogy védelmezze őt és kicsinyét.
A lányom családja most nehéz időszakon megy keresztül. Számunkra az összegyűlt elefántok szimbolizálják lányom védelmező körét és az imádkozást. Egy kis faelefánt ül a konyhámban a mosogató mellett. A lányom amikor elköltözött, egy barátnője adott neki két kis elefántszobrocskát, mert tudta, hogy jöhetnek nehéz napok a lányom életében. Az elefántok eszébe juttatják, hogy nincs egyedül. Amikor úgy érzi, nem bírja már a terheket, az elefántok emlékeztetik őt védelmező közösségére, ami mindig támogatja őt imádkozással, bármi is jöjjön az életében.
Amikor beüt egy nehéz nap, maga köré gyűjti a közösségét: ír nekem, a nővéreinek és a barátainak egy sms-t, és azonnal mindannyian imádkozni kezdünk érte.
A Szentírás figyelmeztet, hogy legyünk éberek, vigyázzunk, hiszen a gonosz úgy ólálkodik körülöttünk, mint egy üvöltő oroszlán. Azonban Isten nem hagy bennünket védtelenül azokban az időkben sem, amikor kiszolgáltatottak vagyunk és szenvedünk. Ilyenkor megkérhetünk másokat, hogy imádsággal vegyenek körül bennünket.

Imádság: Urunk, segíts, hogy megoszthassuk küzdelmeinket azokkal, akik körülvesznek és imáikkal bátorítanak. Ámen.

Ma támogatni fogom egy barátomat imádságommal.
Glenda Moore (Illinois, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ EGYMÁSÉRT IMÁDKOZÓ BARÁTOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Május
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek