2021. április 19. hétfő

Józsué Mózes utódja
Miután Mózes elmondta ezeket egész Izráelnek, ezt mondta nekik: Százhúsz esztendős vagyok már, nem tudok tovább veletek együtt járni-kelni, és az ÚR is megmondta nekem: Nem kelhetsz át a Jordánon! Az ÚR, a te Istened fog átkelni előtted, és ő fogja kipusztítani előled azokat a népeket, és így a birtokukat majd elfoglalhatod. Józsué fog átkelni előtted, ahogyan azt megmondta az ÚR. Úgy bánik el azokkal az ÚR, ahogyan elbánt Szíhónnal és Óggal, az emóriak királyaival és országukkal, amikor elpusztította őket. Kiszolgáltatja őket nektek az ÚR, ti pedig mindenben úgy bánjatok el velük, ahogyan megparancsoltam nektek! Legyetek erősek és bátrak, ne féljetek és ne rettegjetek tőlük, mert maga az ÚR, a te Istened vonul majd veled, nem hagy cserben téged, és nem hagy el. Akkor odahívta Mózes Józsuét, és ezt mondta neki az egész Izráel előtt: Légy erős és bátor, mert te fogsz bemenni ezzel a néppel arra a földre, amelyet az ÚR esküvel ígért oda atyáiknak, és te osztod azt fel majd köztük. Maga az ÚR vonul majd előtted, ő maga lesz veled. Nem hagy cserben téged, és nem hagy el: ne félj hát, és ne rettegj!

5Móz 31,1-8.

SZABAD MEGFORDULNI

Utaidat, URam, ismertesd meg velem, ösvényeidre taníts meg engem! (Zsolt 25,4)

A csikorgó kerékhangokat hallva a visszapillantó tükörbe néztünk, s láttuk, amint 90 éves bácsikánk megfordult a forgalmas Milwakue úton. Folytatta a navigálást a nagy forgalom ellenére, és integetett, hogy merre menjünk. 10 perccel korábban Mariann nővéremmel búcsút intettünk neki és nénikénknek. Nagybátyánk útba igazított, de a város ismeretlen volt, s elfelejtettük az utasításait. Döbbenetünkre azért követett minket, hogy megbizonyosodjon róla, kikerüljük a lezárt utakat.
Cselekedete arra emlékeztetett, hogy Isten soha nem hagy el minket. Velünk marad, és a helyes ösvényen vezet. Ha akadályok jönnek, mint házassági gondok, anyagi nehézségek, vagy függőségek, Isten segít eligazodni a legnehezebb körülmények közepette is.
Az imádság, az igetanulmányozás, a dicsőítés olyan, mint egy megfordulás az úton. Helyet készítenek Istennek, hogy ő vezesse életünket a helyes irányba.

Imádság: Drága Urunk, köszönjük az új lehetőségeket és új kezdeteket. Segíts, hogy a sajátunk helyett a te ösvényedet kövessük! Ámen.

Isten vezetését követve megfordulhat az életünk.
Jeanie Jacobson (Nebraska, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÚTÉPÍTŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Április
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek