2021. május 1. szombat

Jézus pedig tanítványaira nézett, és így szólt:
Boldogok vagytok, ti szegények, mert tiétek az Isten országa. Boldogok vagytok, akik most éheztek, mert majd megelégíttettek. Boldogok vagytok, akik most sírtok, mert nevetni fogtok. Boldogok vagytok, amikor gyűlölnek titeket az emberek, és amikor kiközösítenek, gyaláznak benneteket, és kitörlik neveteket mint gonosz nevet, az Emberfiáért. Örüljetek azon a napon, és ujjongjatok! Íme, nagy a ti jutalmatok a mennyben, mert ugyanezt tették atyáik a prófétákkal.
De jaj nektek, ti gazdagok, mert megkaptátok vigasztalásotokat! Jaj nektek, akik most jóllaktatok, mert éhezni fogtok! Jaj, akik most nevettek, mert gyászolni és sírni fogtok! Jaj, amikor jót mond rólatok minden ember, mert ugyanezt tették atyáik a hamis prófétákkal!
Nektek pedig, akik hallgattok engem, ezt mondom: szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek titeket; áldjátok azokat, akik átkoznak, és imádkozzatok azokért, akik bántalmaznak titeket! Aki arcul üt téged, tartsd oda annak arcod másik felét is, és aki elveszi felsőruhádat, attól alsóruhádat se tagadd meg! Adj mindenkinek, aki kér tőled, és aki elveszi a tiedet, attól ne követeld vissza! És amint szeretnétek, hogy az emberek veletek bánjanak, ti is úgy bánjatok velük!

Lk 6,20-31.

KEDVES SZAVAK

És amint szeretnétek, hogy az emberek veletek bánjanak, ti is úgy bánjatok velük! (Lk 6,31)

A lakásom egy nagy bevásárlóközpont közelében van, és gyakran felkeresem az ottani élelmiszerüzletet. Bár a kijáratánál sok kassza van, általában ugyanahhoz a pénztárosnőhöz irányítom a bevásárlókocsimat, aki mindig kedves és gyorsan dolgozik.
Az egyik nap szokatlanul fáradtnak és szomorúnak tűnt. Fel akartam vidítani, így hát elmondtam neki, mennyire kedvelem, hogy mindig barátságos a vevőkkel kiszolgálás közben. Rám nézett, és szemei megteltek könnyel. Azt mondta: "Köszönöm a kedves szavait. A férjem tegnap halt meg a kórházban, és az ön szavai megvigasztaltak egy kicsit".
Azt hiszem, Isten Szentlelke késztetett arra, hogy elkezdjek beszélgetni vele. Vajon milyen gyakran vesszük észre embertársaink szükségét? Milyen gyakran engedelmeskedünk Isten késztetésének, hogy egy jó szót szóljunk másoknak? Ha készek vagyunk rá, meghallhatjuk Isten hangját, mely arra vezet, hogy azt szóljuk valakinek, amire nagy szüksége van.

Imádság: Szerető Istenünk, segíts figyelnünk késztetésedre, és segíts, hogy a kedvesség és békesség szavait szóljuk a körülöttünk lévőknek! Ámen.

Ma keresni fogom az alkalmat, hogy Isten békességét hirdessem.
Maire Simm (Tallinn, Észtország)

IMÁDKOZZUNK A BOLTI PÉNZTÁROSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek