2021. május 2. vasárnap

Azután eljött az ÚR angyala, és leült Ofrában a cserfa alatt, amely az Abíezer nemzetséghez tartozó Jóásé volt. A fia, Gedeon éppen búzát csépelt a présházban, hogy megmentse Midján elől. Az ÚR angyala megjelent neki, és így szólt hozzá: Az ÚR veled van, erős vitéz! Gedeon azonban ezt mondta neki: Kérlek, Uram, ha velünk van az ÚR, miért ért bennünket mindez? Hol vannak mindazok a csodák, amelyekről atyáink beszéltek nekünk, amikor azt mondták, hogy az ÚR hozott föl bennünket Egyiptomból? Most meg eltaszított minket az ÚR, és Midján kezébe adott! Az ÚR ekkor odafordult hozzá, és azt mondta: Menj, és a te erőddel szabadítsd meg Izráelt Midján markából! Én küldelek téged! Gedeon ezt mondta neki: Kérlek, Uram, hogyan szabadítsam meg Izráelt? Hiszen az én nemzetségem a leggyengébb Manasséban, atyám házában pedig én vagyok a legfiatalabb! Az ÚR így válaszolt neki: Én majd veled leszek, és úgy megvered Midjánt, mintha csak egyetlen ember volna. Erre ő így szólt hozzá: Ha elnyertem jóindulatodat, adj nekem egy jelet, hogy valóban te vagy az, aki velem beszél! Ne távozz el innen, míg vissza nem jövök hozzád, ki nem hozom ajándékomat, és eléd nem teszem. Ő így felelt: Itt maradok, amíg visszatérsz! Ekkor Gedeon elment, és elkészített egy kecskegidát meg egy véka lisztből néhány kovásztalan kenyeret. A húst egy kosárba tette, a hús levét meg egy fazékba, azután kivitte hozzá a cserfa alá, és odatette eléje. Az Isten angyala ezt mondta neki: Vedd a húst és a kovásztalan kenyereket, tedd le erre a sziklára, és öntsd rá a levét! Ő így is tett.

Bír 6,11-20.

ISTENEM, MIÉRT?

Gedeon azonban ezt mondta neki: Kérlek, Uram, ha velünk van az Úr, miért ért bennünket mindez? (Bír 6,13)

Amikor ezeket a sorokat írom, a COVID-19 járvány karanténintézkedései érvényben vannak, és a férjem egy jól felszerelt kórházban fekszik, halálhoz közeli állapotban. Megengedték, hogy még egyszer utoljára láthassam. Szükségtelen mondanom, hogy az élet különösen nehéznek tűnik most. Azonkívül, ha meghal, tudom, hogy túl kockázatos lenne még gondolni is arra, hogy a családtagok és a barátok eljöjjenek, vigasztaljanak és támogassanak. Egyedül leszek, és mégsem. Isten velem van, bár meg kell vallanom, néha osztom Gedeon érzéseit. Amikor ezt a szakaszt olvastam napi csendességem alatt, elgondolkodtam.
Gyanítom, nem én vagyok az egyetlen hívő ember, aki feltette ezt a kérdést a megpróbáltatások idején. Isten nem ítélte meg Gedeont ezért, de folyamatosan munkálkodott életében, erősítve és növelve hitét. Gedeon pedig a kétségei ellenére az Istenbe vetett bizalomban szintén haladt előre, és ezáltal végül győzedelmeskedett.
Kétségeink idején nyugodtan lehetünk őszinték Istennel, tudva, hogy megért minket. Mindeközben bátran követhetjük az utat, amelyre vezet, félelmeink ellenére is bízva őbenne.

Imádság: Atyánk, hordozz minket, amikor kérdezősködünk, és kétségeink vannak olyan helyzetekben, melyeket nem értünk! Adj hitet és bátorságot követnünk téged. Ámen.

Isten megérti törékenységemet és félelmeimet.
Sandra Still (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A CSALÁDOKÉRT, AKIK NEM LEHETNEK EGYÜTT A GYÁSZ IDEJÉN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek