2021. május 6. csütörtök

Zarándokének.
Tekintetem a hegyekre emelem: Honnan jön segítségem? Segítségem az ÚRtól jön, aki az eget és a földet alkotta. Nem engedi, hogy lábad megtántorodjék, nem szunnyad az, aki védelmez téged. Bizony nem szunnyad, nem alszik az, aki védelmezi Izráelt! Az ÚR védelmez téged, az ÚR a te oltalmad jobb kezed felől. Nem árt neked nappal a nap, sem éjjel a hold. Az ÚR megőriz téged minden bajtól, megőrzi életedet. Megőriz az ÚR jártodban-keltedben, most és mindenkor.

Zsolt 121.

AGGÓDÁSTÓL MENTESEN

Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt. (Fil 4,6)

Középiskolás koromban volt egy hároméves időszak, amikor sokszor megsérültem. Kosárlabdázás során agyrázkódást szenvedtem, eltörtem a csuklómat és kificamodott a bokám. Hiába épültem fel, újra meg újra megsérültem. Emiatt egyre jobban aggódtam, még pályára lépni is féltem, hogy valami rossz fog történni velem.
Végül Istenhez fordultam segítségért, és ő új erőt és bátorítást adott. Azt is észrevettem, mennyi mindent nyertem ezekből a tapasztalatokból. Miközben a sérülések miatt többször hosszabb ideig nem tudtam játszani, rájöttem, mennyire szeretem a kosárlabdázást. Azt is megtanultam, hogyan lehet biztonságosabban játszani, és ez lehetővé tette, hogy hosszú időn át aktív játékos lehessek.
Küzdelmeink - és az aggodalom, melyet okozhatnak - az élet velejárói, de nem kell egyedül megélnünk ezeket. Ha imádkozunk és Isten segítségét kérjük, ő átvezet minket a legnehezebb helyzeteken. Legtöbbször, miután már elmúlt, ami miatt féltem, észrevettem, hogy kár volt aggódnom, mert Isten egész idő alatt figyelt rám.

Imádság: Istenünk, adj békességet minden szenvedőnek, és bátoríts mindenkit, aki fél! Ámen.

Ha aggodalmaskodás fog el, keresni fogom Isten vezetését és vigasztalását.
Adam Pitman (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI SÉRÜLÉSÉBŐL ÉPÜL FEL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Május
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek