2021. május 8. szombat

Titeket is életre keltett, akik halottak voltatok vétkeitek és bűneitek miatt, amelyekben egykor éltetek e világ életmódja szerint; igazodva a levegő birodalmának fejedelméhez, ahhoz a lélekhez, amely most az engedetlenség fiaiban működik. Egykor mi is mindnyájan közöttük éltünk testünk kívánságaival, követtük a test és az érzékek hajlamait, és a harag fiai voltunk természetünknél fogva, éppen úgy, mint a többiek. De Isten, gazdag lévén irgalomban, az ő nagy szeretetéért, amellyel minket szeretett, hogy minket is, akik halottak voltunk a vétkek miatt, életre keltett Krisztussal együtt - kegyelemből van üdvösségetek! - és vele együtt feltámasztott, és a mennyei világba ültetett Krisztus Jézusban, hogy megmutassa az eljövendő világban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban. Hiszen kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.

Ef 2,1-10.

ISTEN KEGYELME ÁLTAL

Kegyelemből van üdvösségetek! (Ef 2,5)

Két évvel ezelőtt meglátogattam egy híres fazekasműhelyt Észak-Írországban. Az itt készült termékek - vázák, dísztárgyak, csészék, étkezésnél használt eszközök - mind igen magas követelmények szerint készülnek. Élve a lehetőséggel, csatlakoztam egy látogatócsoporthoz, és megtekintettük a gyártási folyamatot.
Az utolsó állomás - a minőség-ellenőrzés - különösen megragadta a figyelmemet. Minden terméket egyenként megvizsgáltak. Ha valamelyiken bármiféle hiányosságot észleltek, darabokra törték, és kidobták. Sok ilyen megsemmisített darabnak csak olyan piciny hibája volt, hogy én észre sem vettem.
Ahogy elnéztem a nem tökéletes darabok megsemmisítését, arra gondoltam, mennyire lényeges, hogy Isten nem ily módon bánik velünk. Az Ef 2,5 azt mondja: "Kegyelemből van üdvösségetek!" Isten kegyelme által az üdvösségünk nem attól függ, mit tettünk, hanem Istennek Krisztusban adott kegyelmétől, és amit értünk tett a kereszten.
Nem érdemeljük meg az üdvösséget, azt nem tudjuk megszolgálni, Isten mégis felajánlja nekünk. Ha igennel válaszolunk a hívására, ő soha nem fog elutasítani.

Imádság: Szerető Istenünk, segíts emlékeznünk, hogy egyedül kegyelemből nyerhetjük el az üdvösséget! Hálásak vagyunk a bizonyosságért és az örömért, melyet ez jelent. Ámen.

Isten nem dob félre; Isten megvált engem.
Awlwyn Balnave (Brit-Kolumbia, Kanada)

IMÁDKOZZUNK A FAZEKASOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Május
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek