2021. május 26. szerda

Erőszakos voltál testvéreddel, Jákóbbal szemben, ezért szégyen borít el, és végleg kiirtanak. Te is jelen voltál, mikor az ellenség elhurcolta kincseit, idegenek törtek be kapuján, Jeruzsálemre pedig sorsot vetettek. Te is úgy viselkedtél, mint azok!
Ne nézz kárörömmel testvéredre balsorsa napján! Ne nevess Júda fiain pusztulásuk napján! Ne beszélj róluk nagy hangon nyomorúságuk napján! Ne törj be népem kapuján veszedelme napján! Ne nézd te is kárörömmel baját veszedelme napján! Ne nyúljatok kincseihez veszedelme napján! Ne állj oda az útfélre azért, hogy irtsd a menekülőket, és ne ejtsd foglyul a megmaradtakat a nyomorúság napján!
Mert közel van már az ÚR napja, fenyegeti a népeket. Amit te csináltál, azt teszik veled is, visszaszáll fejedre, amit elkövettél! Ahogyan ti szent hegyemen ittatok, úgy iszik majd szüntelenül minden nép. Részegre isszák magukat, olyanok lesznek, mintha nem is lettek volna.

Abd 10-15.

KÖNYÖRÜLET

Ne nézz kárörömmel testvéredre balsorsa napján! Ne nevess Júda fiain pusztulásuk napján! Ne beszélj róluk nagy hangon nyomorúságuk napján! (Abd 12)

Voltál úgy, hogy valakit annyira nem szerettél, hogy örültél a problémája láttán? Nekem volt. Szégyennel kell bevallanom, hogy - jómagam és az "ellenségem" is - mindketten misszionáriusok vagyunk. Ő egy iskolát irányít, és én abban reménykedtem, hogy majd az iskolán keresztül vízumhoz jutok. Az iskolája fel is vett alkalmazottként, de sajnos nem igazán jöttünk ki egymással, így hat hét után elbocsátott. A vízummal kapcsolatos reményeim szertefoszlottak. A csalódásom haraggá vált. Mások próbáltak vigasztalni, de én csak követelőztem békesség helyett.
Később elégedetten hallottam, hogy az iskolának nehézségei támadtak, mégsem volt békességem.
Aztán eszembe jutott Abdiás üzenete, és tudtam, hogy meg kell változnom. Elkezdtem imádkozni érte és az iskoláért. Imádság közben haragom lassan könyörületté változott, és a csalódás helyét békesség töltötte be. Amint kértem Istent, hogy áldja meg őt, Isten engem is megváltoztatott, és már őszintén örülni tudtam sikereinek, amikor az iskolája újra felvirágzott.
Isten szeretetét leginkább akkor tapasztalhatjuk meg, amikor másokra kérünk áldást. Isten irgalma ad igazi örömöt.

Imádság: Drága Istenünk, szereteted által segíts áldást kérni és imádkozni azokért, akik csalódást okoztak nekünk! Ámen.

Ha imádkozom ellenségemért, Isten megváltoztatja szívemet.
Andrew Michael Ardoin (Louisiana, USA)

IMÁDKOZZUNK A KERESZTÉNY EGYSÉGÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Május
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek