2021. június 6. vasárnap

Tartsátok hát meg mindazokat a parancsolatokat, amelyeket én ma parancsolok nektek, hogy erősek legyetek, bemehessetek, és birtokba vehessétek azt a földet, ahova most átkeltek, hogy birtokba vegyétek; és hogy hosszú ideig élhessetek azon a földön, amelyről megesküdött az ÚR atyáitoknak, hogy nekik és utódaiknak adja azt a tejjel és mézzel folyó földet. Mert az a föld, ahova most bemégy, hogy birtokba vedd, nem olyan, mint Egyiptom földje, ahonnan kijöttetek. Ott, ha elvetetted a magot, fáradságos munkával kellett öntöznöd, mint a kertben a zöldségeket. Az a föld pedig, ahova most átkeltek, hogy birtokba vegyétek, hegyes-völgyes föld, az égből hulló eső vize itatja. Az ÚR, a te Istened viseli gondját annak a földnek, állandóan szemmel tartja azt Istened, az ÚR, az év elejétől az év végéig. Ha engedelmesen hallgattok parancsolataimra, amelyeket ma parancsolok nektek, ha szeretni fogjátok az URat, a ti Isteneteket, ha teljes szívből és teljes lélekből szolgáljátok őt, akkor esőt adok földetekre a maga idejében, őszi esőt és tavaszi esőt, és betakaríthatod gabonádat, mustodat és olajodat, és adok füvet a meződre állataidnak; így jóllakásig ehetsz majd.

5Móz 11,8-15.

AZ ÉLET TÁJKÉPE

Szeretteim, szeressük egymást, mert a szeretet Istentől van, és aki szeret, az Istentől született, és ismeri Istent. (1Jn 4,7)

Kora tavasszal, mikor átsétáltam a legelőn, sok-sok friss zsenge hajtást láttam, amint utat tör magának a gazdag talaj felszínére. A lábam előtt százával nyíltak az apró virágok a sárga, a fehér és a levendula különböző árnyalataiban pompázva. Néhányukat talán gyomnak tartják, míg mások a buja zöld gyep ígéretét hordozzák. Végeláthatatlan színes takaró terült el előttem. A szivárvány minden színe megjelent, melyek harmonikusan illeszkedve egymáshoz csodálatos tájképet varázsoltak elém a mezőn.
Az engem körbeölelő táj festője Isten - a virágoké, a fáké, a lankáké. Isten egy másik képet is elém tár: sokszínű emberek vannak rajta sokféle háttérrel, akik éppoly fontosak és gyönyörűek, mint a tavaszi hajtások. De milyen könnyen nem vesszük észre ennek csodáját! Azonban, ha felismerjük, hogy minden egyes ember Isten gyermeke, és mindenki felé Isten kegyelmével fordulunk, akkor képesek leszünk Isten teremtésének az emberiségben megnyilvánuló kegyelmében áhítattal gyönyörködni.
Jézus arra tanított, hogy szeressük egymást, beleértve azokat is, akik zavarnak, bosszantanak, és nem értenek velünk egyet. Nagyon sok probléma megoldódna ezen a világon, ha úgy szeretnénk felebarátainkat, mint önmagunkat.

Imádság: Istenünk, köszönjük neked a Föld és az általad teremtett emberek szépségét. Segíts úgy szeretnünk egymást, ahogyan te szeretsz bennünket! Ámen.

Minden egyes ember, Isten drága gyermeke.
Kim Sisk (Oklahoma, USA)

IMÁDKOZZUNK A FESTŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek