2021. június 11. péntek

A karmesternek, Jedútúnnak: Dávid zsoltára.
Csak Istennél csendesül el lelkem, tőle kapok segítséget. Csak ő az én kősziklám és szabadítóm, erős váram, nem ingadozom sokáig. Meddig támadtok egyetlen emberre, miért akarjátok mindnyájan megölni? Olyan, mint a düledező fal és a bedőlt kerítés! Csak azon tanácskoznak, hogyan taszítsák le a magasból. Hazugságban telik kedvük, szájukkal áldanak, szívükben átkoznak. (Szela.)
Csak Istennél csendesül el lelkem, tőle kapok reménységet. Csak ő az én kősziklám és szabadítóm, erős váram, nem ingadozom. Istennél van segítségem és dicsőségem, erős sziklám és oltalmam az Isten. Bízzatok benne mindenkor, ti, népek, öntsétek ki előtte szíveteket, Isten a mi oltalmunk! (Szela.)

Zsolt 62,1-9.

MINDIG VELÜNK

Veled van Istened, az Úr, ő erős, és megsegít. Repesve örül neked, megújít szeretetével, ujjongva örül neked. (Zof 3,17)

Amikor a feleségemmel mi vigyázunk az unokánkra, és fektetjük le este, ő nem mindig együttműködő. Sírni kezd, ahogy betesszük gyerekágyba az ismeretlen környezetben. Ülök a sötétben a kiságy mellett, simogatom a hátát és nyugtatgatom, amíg lecsillapodik, és a sírása elcsendesül. Időről időre félálomban felnéz, hogy még mindig ott vagyok-e, figyelem-e, megvédem-e, készen állok-e a megnyugtatására és a vigasztalására. Végül elégedetten és nyugodtan elalszik.
Az, ahogy unokám kikukucskál, hogy még mindig ott vagyok-e, Isten állandó jelenlétére emlékeztet az életünkben. Néha bizonytalanok vagyunk Isten jelenlétében, és próbáljuk megpillantani. Amikor a sötétben vagyunk, és kétségbeesetten várjuk a megnyugtatást és támogatást, akkor Isten ott van. Bármilyen körülmények között találjuk magunkat - nem számít, mennyire sötét is a helyzet - bízhatunk Isten ígéretében, hogy velünk lesz.

Imádság: Drága Atyánk! Köszönjük, hogy még a legnehezebb időkben is velünk vagy. Ámen.

Még a legsötétebb pillanataimban is nyugalmat találok Isten jelenlétében.
Kevin McPoyle (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK GYEREKEKRE VIGYÁZNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek