2021. június 28. hétfő

A tizenegy tanítvány pedig elment Galileába arra a hegyre, ahova Jézus rendelte őket. És amikor meglátták őt, leborultak előtte, némelyek azonban kételkedtek. Jézus pedig hozzájuk lépett, és így szólt: Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön. Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.

Mt 28,16-20.

SOSEM EGYEDÜL

És íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. (Mt 28,20)

Amikor először elvittem a kétéves unokámat, Samuelt egy óvodai játszóházba, nagyon élvezte. Egészen addig jól szórakozott, amíg rá nem jött, hogy nem lát engem. A szoba közepére rohant, és kétségbeesetten keresett. Kiáltottam neki, de a nagy tömegben nem talált. Azután Samuel aggódva hívott: "Nagyi!". Azonnal odaszaladtam és megöleltem, megnyugtatva, hogy nem hagytam ott. Ezután Samuel megkönnyebbülve, boldogan játszott tovább.
Később ahogy visszatekintettem Samuel ijedtségére, rájöttem, hogy időnként én is elveszettnek érzem magam. Sokszor túlságosan lefoglalnak a körülmények ahhoz, hogy észrevegyem Isten jelenlétét. Azokban a pillanatokban körülnézek, és azon gondolkodom, hogy hol is van Isten, pedig valójában ott van velem. Amikor Jézus a missziói parancsot adta a tanítványainak, azt mondta: "és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig". Ez az ígéret még ma is igaz. Milyen jó érzés tudni, hogy bármi történik, bármilyen is az élet éppen, mindnyájan biztoságban vagyunk az Úr kezében!

Imádság: Köszönjük, Istenünk, hogy sosem hagysz minket egyedül. Segíts emlékeznünk, hogy te mindig velünk vagy, főleg amikor ijesztő az élet. Ámen.

Az Úr velem van ma és minden nap.
Devona R. Allison (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ELHAGYATOTTNAK ÉRZIK MAGUKAT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Június
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek