2021. július 15. csütörtök

A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés. Ennek a hitnek az alapján nyertek Istentől jó tanúbizonyságot a régiek. Hit által értjük meg, hogy a világokat Isten szava alkotta, úgyhogy a nem láthatókból állt elő a látható. Hit által ajánlott fel Ábel értékesebb áldozatot Istennek, mint Kain, és hit által nyert bizonyságot arról, hogy ő igaz, mert Isten bizonyságot tett áldozati ajándékairól, úgyhogy hite által még holta után is beszél. Hit által ragadtatott el Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mivel elragadta őt Isten. Elragadtatása előtt azonban bizonyságot nyert arról, hogy Isten szemében kedves. Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt, mert aki az Istenhez járul, annak hinnie kell, hogy ő van, és megjutalmazza azokat, akik őt keresik.

Zsid 11,1-6.

ADD A LEGJOBBAT!

Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt, mert aki az Istenhez járul, annak hinnie kell, hogy ő van, és megjutalmazza azokat, akik őt keresik. (Zsid 11,6)

Amikor egy tv-csatorna interjút készített velem annak apropóján, hogy feladtam az állásomat, a riporter megkérdezte tőlem, hogy nincs-e veszteségérzetem, amiért a neves cégnél jól fizető munkámat az anyaságra cseréltem. Azt válaszoltam, hogy egyáltalán nem. Hálás vagyok, hogy anya lehetek, és taníthatom a gyerekeimet, szeressék Istent és embertársaikat, dicsőítsék a Mindenhatót, és a legjobbat nyújtsák neki, bármi is lesz a hivatásuk a jövőben.
A mai olvasmányban Ábel és Énók példája bátorít engem, hogy a legjobbat adjam, - bármi is legyen a hivatásom - és olyan életet éljek, ami örömet szerez Istennek. Ő örül azoknak, akik komolyan bíznak benne, a legjobbat adják, és neki engedelmeskedve élik az életüket. Isten követésére hívattunk el még akkor is, ha - a világ szemében - valami jóról lemondunk, hogy ezt megtegyük. Isten mindig azt akarja, ami a legjobb a számunkra, és elvezet bennünket a jóra.

Imádság: Szerető Istenünk, hálát adunk minden elénk adott lehetőségért. Adj bátorságot, hogy kövessünk téged! Ámen.

Isten a legjobbat akarja számomra.
Linda Chandra (Banten, Indonézia)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI OLYAN ÁLLÁST KERES, AMIBEN KITELJESEDHET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Július
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek