2021. szeptember 4. szombat

A képmutatás nélküli szeretet
A szeretet ne legyen képmutató. Iszonyodjatok a gonosztól, ragaszkodjatok a jóhoz, a testvérszeretetben legyetek egymás iránt gyengédek, a tiszteletadásban egymást megelőzők, a szolgálatkészségben fáradhatatlanok, a Lélekben buzgók: az Úrnak szolgáljatok. A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak. A szentekkel vállaljatok közösséget szükségeikben, gyakoroljátok a vendégszeretetet.

Róm 12,9-13.

EGYÜTT AZ IMÁDSÁGBAN

A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak. (Róm 12,12)

A konyhában pattogatott kukorica durrogott, és élénk beszélgetések duruzsolása hallatszott. Követtük vendéglátónkat a nappaliba, miközben esőcseppek kopogtak az ablakokon. De a kandalló vöröses lángjai az üvegajtó mögött meleggé, barátságossá varázsolták a helyiséget. Különböző felekezetből jövő asszonycsoport voltunk, akik imádkozásra gyűltünk össze.
Gondok és terhek, aggodalmak és érzelmek, melyek eddig elfojtva maradtak, most a felszínre törtek. Sok és különböző téma jött elő, de ezeket senki sem rosszallta. Néhányan politikai kérdéseket vetettek fel. Mások egyházi ügyeket is előhoztak, személyes problémákat, melyekre úgy tűnt, nincsenek egyértelmű válaszok. De egyszerűen csak olyan megkönnyebbülés volt kifejezni az érzéseinket! Bizonyára sok különbözőség volt közöttünk, de az imádságban és megértésben eggyé váltunk.
Amikor vége lett a találkozónak, összebújtunk az esernyők védelme alatt, és kimerészkedtünk a viharos estébe. Mindenki a maga útjára tért, de a közösségben gyakorolt imádság közös fonálként összekötött bennünket.

Imádság: ?g Köszönjük Urunk, hogy meghallgatod imádságainkat. "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is... Ámen. (Mt 6,9-13)

A közös imádság mindnyájunkat Istennel kapcsol össze.
Pauline Pullan (Anglia, Egyesült Királyság)

IMÁDKOZZUNK A VILÁG KERESZTÉNY KÖZÖSSÉGEIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek