2021. szeptember 9. csütörtök

Isten felkészíti Mózest a küldetésre
Mózes ekkor így felelt: Hátha nem hisznek nekem, és nem hallgatnak a szavamra, hanem azt mondják: Nem is jelent meg neked az ÚR?! De az ÚR erre megkérdezte tőle: Mi van a kezedben? Egy bot — felelte. Dobd a földre! — mondta az ÚR. Amikor a földre dobta, az kígyóvá változott, Mózes pedig elfutott előle. Az ÚR azonban ezt mondta Mózesnek: Nyújtsd ki a kezedet, és ragadd meg a farkánál! Mózes kinyújtotta a kezét, és megmarkolta, az pedig a markában bottá változott. Így majd elhiszik, hogy megjelent neked az ÚR, atyáik Istene: Ábrahám Istene, Izsák Istene és Jákób Istene. Majd pedig ezt mondta neki az ÚR: Dugd be a kezedet a ruhád alá! Ő bedugta a kezét a ruhája alá, és amikor kihúzta, hófehér volt a keze a poklosságtól. Ezután pedig azt mondta: Dugd vissza a kezedet a ruhád alá! Visszadugta a kezét a ruhája alá, és amikor kihúzta a ruhája alól, ismét olyan volt, mint testének többi része. Ha tehát nem hisznek neked, és nem hallgatnak a szóra az első jelnél, majd hisznek a szónak a következő jelnél. De ha még erre a két jelre sem hisznek, és nem hallgatnak a szavadra, akkor végy a Nílus vizéből, öntsd a szárazra, és a Nílusból vett víz vérré változik a szárazon. Mózes akkor ezt mondta az ÚRnak: Kérlek, Uram, nem vagyok én a szavak embere. Korábban sem voltam, de azóta sem lettem az, hogy szolgáddal beszélsz. Sőt inkább nehéz ajkú és nehéz nyelvű vagyok. De az ÚR ezt mondta neki: Ki adott szájat az embernek? Ki tesz némává vagy süketté, látóvá vagy vakká? Talán nem én, az ÚR?! Most azért csak menj: majd én segítségedre leszek a beszédben, és megtanítalak arra, hogy mit beszélj! De ő azt felelte: Kérlek, Uram! Küldj mást, akit küldeni tudsz! Ekkor az ÚR haragra gerjedt Mózes ellen, és azt mondta: Van neked egy testvéred, a lévita Áron. Tudom, hogy ő jól tud beszélni. Sőt jön is már eléd, és ha meglát, szívből fog örülni. Beszélj hát vele, és add az ő szájába a szavakat! Én pedig a segítségetekre leszek a beszédben, és megtanítalak benneteket arra, hogy mit cselekedjetek. Ő majd beszél helyetted a néppel. Ő lesz a te szád, te pedig olyan leszel neki, mint az isten. Ezt a botot pedig te vedd a kezedbe, és mutasd be vele a jeleket!

2Móz 4,1-17.

MIÉRT NE TE?

Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt. (Fil 4,6)

Gyermekkoromban szégyenlős voltam, és a dadogásom csak rontott ezen a helyzeten. Az iskolában nehéz dolgom volt, mert nem tudtam olvasni meg-megállás vagy dadogás nélkül. Alacsonyabb rendűnek véltem magam a többieknél. Féltem, hogy társaim ki fognak nevetni, ha beszélnem kellett. Azt hittem, nem leszek képes Istennek szolgálni, mert nem tudok jól beszélni.
Egyik nap azonban a vasárnapi iskolai vezetőnk egy történetet mesélt az égő csipkebokorról. Isten elhívta Mózest, hogy vezesse ki a népét Egyiptomból. Mózes ezt gyorsan elhárította magától, azt bizonygatva, hogy nem ő a megfelelő erre. Arra hivatkozott, hogy nehéz beszédű ember. Isten azt válaszolta, ne aggódjon, mert majd megfelelő emberek fognak mellette állni.
Az egész gondolkodásom megváltozott. Felismertem, hogy Isten bárki által tud munkálkodni. Később missziós utakra mentünk, és a szívemben magammal vittem ezt az igét, és félelem nélkül tettem, amit Isten kért. Az ő segítségével mentem más államokba az ifjúsági csoportommal az evangéliumot hirdetni.
Nem kell engednünk, hogy problémáink visszatartsanak Isten igéjének terjesztésétől! Istennek nagyszerű tervei vannak számunkra, csak figyelnünk kell rá.

Imádság: Atyánk, segíts emlékeznünk, hogy te kiválasztottál minket csodálatos terveidben való részvételre! Ámen.

Istennek nagyszerű tervei vannak számomra.
Benjamin Medellin Jr. (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A FÉLÉNK ÉS BESZÉDHIBÁS GYERMEKEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek