2021. szeptember 11. szombat

Hallottátok, hogy megmondatott: „Szemet szemért, fogat fogért.” Én pedig azt mondom nektek, hogy ne szálljatok szembe a gonosz emberrel, hanem aki arcul üt téged jobb felől, tartsd oda annak arcod másik felét is! Ha valaki pereskedni akar veled, és el akarja venni az alsóruhádat, engedd át neki a felsőt is! Ha pedig valaki egy mérföldnyi útra kényszerít, menj el vele kettőre! Aki kér tőled, annak adj, és ne fordulj el a kölcsönt kérőtől!

Mt 5,38-42.

SZERETETTEL VÁLASZOLNI

Ne szálljatok szembe a gonosz emberrel, hanem aki arcul üt téged jobb felől, tartsd oda annak arcod másik felét is! (Mt 5,39)

Bátyám sírva rohant le a lépcsőn. Néhány másodperc lemaradással követtem, próbáltam háromévesen is lépést tartani vele. A nappaliban lévő édesanyánk ijedten és aggódva nézett ránk. Megkérdezte bátyámat, hogy mi a baj, miért sír. Bátyám könnyek között válaszolta, hogy én minden ok nélkül megütöttem őt. Mielőtt édesanyám bármit felelhetett volna, felkiáltottam: "Ez nem igaz! Hazudik! Nem megütöttem, hanem megrúgtam ok nélkül!" Ez a gyerekkori történet nevetésre késztet, de lelkiismeretfurdalásom van, amiért így viselkedtem a testvéremmel. Nem érdemelte meg.
Néha rosszul bánnak velünk, pedig nem érdemeljük meg. Amikor egy barát cserbenhagy, egy munkatársunk pletykálkodik rólunk, egy családtag manipulál bennünket vagy egy főnök lebecsül minket, akkor hajlunk rá, hogy megtoroljuk viselkedésüket. De Jézus arra hívja követőit, hogy másképp reagáljanak.
A mai olvasmányban Jézus arról beszél, hogy hallgatói hogyan forgatták ki Isten szavait, hogy igazolják bosszújukat. Később Jézus sürgeti követőit, hogy másképp válaszoljanak. Még akkor is, ha nem érdemeljük meg azt, ahogyan bánnak velünk, Jézus arra hív bennünket, hogy szeretettel válaszoljunk.

Imádság: Urunk, hálát adunk szeretetedért. Adj erőt, hogy mi is szeretettel forduljunk mások felé! Ámen.

Megtorlás helyett szeretettel fordulok mások felé.
Grant Roth (Missouri, USA)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY A SZERETETET VÁLASSZUK A BOSSZÚ HELYETT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek