2021. szeptember 16. csütörtök

Ekkor megszólalt az ÚR a viharban, és ezt mondta Jóbnak:
Ki akarja elhomályosítani örök rendemet tudatlan szavakkal? Övezd hát föl derekadat férfiasan! Én kérdezlek, te meg oktass engem!
Hol voltál, amikor a földnek alapot vetettem? Mondd el, ha tudsz valami okosat! Tudod, ki szabta meg annak méreteit, vagy ki feszített ki fölötte mérőzsinórt? Mire vannak erősítve oszlopai, vagy ki helyezte el sarokkövét, amikor együtt vigadoztak a hajnali csillagok, és ujjongtak mind az istenfiak?

Jób 38,1-7.

AZ ÉRTELMEN TÚL

Fel tudod-e fogni, milyen széles is a föld? Mondd el mindezt, ha tudod! (Jób 38,18)

Egyik reggel a főiskola tudományos intézetében találkoztam a tanárommal, akivel abba a helyiségbe mentünk, ahol a transzmissziós elektron mikroszkópot tartjuk. A sötétszobában a tanárom megmutatta a szabályozókat, és elkezdtük a mintánk vizsgálatát. A mikroszkóp számítógépes monitorát figyelve a kép egyre nagyobb felbontásban jelent meg, és egyszer csak a minta atomi részecskéit is láttam.
A kép annyira más volt, mint bármi, amit szabad szemmel láthatunk. Elgondolkodtam, milyen töredékes az, amit a világegyetemből mi felfogunk. Korlátozott lények vagyunk korlátozott értelemmel.
Isten, aki az univerzumot teremtette, és akinek a tudása messze túlmutat a miénken, arra hív, hogy alázatosak és nyitottak legyünk minden olyan véleményre és válaszra, ami a saját perspektívánkon, meglátásunkon kívül esik. Ha tudjuk, mennyire korlátozott az értelmünk, türelmesebbek tudunk lenni másokkal, akiknek a felfogása és nézetei nagyon különböznek a mienktől.

Imádság: Istenünk, segíts megértenünk kicsinységünket, és segíts alázatosan elfogadni és tiszteletben tartani azoknak a véleményét és meglátásait, akik másként gondolkodnak. Ámen.

Egyedül Isten gondolkodása tökéletes.
Marcal Ainsa i Bertran (Katalónia, Spanyolország)

IMÁDKOZZUNK A TUDÓSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Október
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek