2021. szeptember 24. péntek

A terméketlen fügefa
Azután Jézus ezt a példázatot mondta: Egy embernek volt egy fügefája a szőlőjében, és kiment, hogy gyümölcsöt keressen rajta, de nem talált. Azt mondta a vincellérnek: Íme, három éve, hogy idejárok gyümölcsöt keresni ezen a fügefán, de nem találok. Vágd ki, miért foglalja a földet hiába? De az így válaszolt neki: Uram, hagyd meg még ebben az évben, míg körülásom és megtrágyázom, hátha terem jövőre, ha pedig nem, akkor vágd ki!

Lk 13,6-9.

TÜRELMES KERTÉSZ

Legyetek tehát türelemmel, testvéreim, az Úr eljöveteléig. Íme, a földművelő várja a föld drága gyümölcsét, és türelmesen várja, amíg az korai és kései esőt kap. (Jak 5,7)

Édesapámnak lenyűgöző kiskertje volt. A zöldségek és gyümölcsfák egy háromszög alakú parcellán voltak. Minden tavasszal ültetett, nyáron és ősszel pedig aratott.
Mikor meghalt az apám, elhatároztam, hogy megmentek egy hajtást a fügebokorról. Az egyik unokatestvérem segített lemetszeni és kigyökereztetni azt. A kis hajtás fokozatosan palántává növekedett. Elültettem a palántát a hátsó kertembe, ahol bőségesen gyarapodott. Általában nyár végére az ágai tele vannak gyümölccsel. Minden ősszel megmetszem a fügét, és minden télen aggódom, vajon megmarad-e.
Ahogy eljön a tavasz, ellenőrzöm, hogy van-e rajta zöld hajtás. Hetekig semmi jele a túlélésnek. Aztán megkönnyebbülök, mikor megtalálom az első kis zöld hajtást, ami kibújik a törzsből.
Türelmesnek lenni kihívás. A Lk 13-ban a türelmetlen gazda túl akar adni a fügefáján. De a türelmes vincellér időt kér, hogy körbeássa, és megtrágyázza a fügét. A türelmetlen gazdával ellentétben Isten sohasem veszti el a türelmét velem.
Isten munkája bennünk soha nem inog meg. Az ő könyörületessége, bölcsessége, szeretete és megbocsátása mindig elérhető számunkra, mindig megtart minket, minden időszakban.

Imádság: Mennyei Atyánk, köszönjük, hogy nem veszted el a türelmedet velünk. Tarts meg minket! Ámen.

Még ha türelmetlen is vagyok, Isten türelmes velem.
Bill Pike (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK A KERTÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek