2021. október 1. péntek

Isten parancsa és ígérete Józsuénak
Mózesnek, az ÚR szolgájának halála után ezt mondta az ÚR Józsuénak, Nún fiának, Mózes szolgájának: Mózes, az én szolgám meghalt. Most azért indulj, kelj át itt a Jordánon, te és ez az egész nép arra a földre, amelyet Izráel fiainak adok. Nektek adok minden helyet, amelyre lábatokkal léptek, ahogyan megígértem Mózesnek. A pusztától és a Libánontól a nagy folyamig, az Eufrátesz folyamig, nyugat felé pedig a Nagy-tengerig a ti területetek lesz a hettiták egész országa. Senki sem állhat ellened egész életedben. Veled leszek, ahogyan Mózessel is vele voltam. Nem hagylak magadra téged, és nem hagylak el. Légy erős és bátor, mert te teszed ezt a népet annak az országnak az örökösévé, amelyről megesküdtem atyáiknak, hogy nekik adom. Csak légy erős és igen bátor, tartsd meg és teljesítsd mindenben azt a törvényt, amelyet Mózes, az én szolgám parancsolt neked. Ne térj el attól se jobbra, se balra, hogy boldogulj mindenütt, amerre csak jársz. Ne hagyd abba ennek a törvénykönyvnek az olvasását, arról elmélkedj éjjel-nappal, őrizd meg és tartsd meg mindazt, ami ebben meg van írva. Akkor sikerrel jársz utadon, és boldogulsz. Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az ÚR mindenütt, amerre csak jársz.

Józs 1,1-9.

ISTEN VEZETÉSE

Taníts, URam, rendelkezéseid céljára, hogy megfogadjam azokat mindvégig! Tégy értelmessé, hogy megfogadjam törvényedet, és megtartsam teljes szívvel. Vezess parancsolataid útján, mert abban gyönyörködöm. (Zsolt 119,33-35)

Évekig tanítottam a műszaki egyetemen. Feladatom a mérnökhallgatók projektmunkájának irányítása volt, hogy a félév végére eleget tudjanak tenni a követelményeknek. A hallgatók többsége rendszeresen részt vett a konzultációkon, és kitűnő eredményt ért el. Egy diák viszont nem élt a lehetőséggel, és a projektjét végül nem fogadta el a vizsgabizottság.
Mi is gyakran kockáztatjuk a lelki egészségünket azzal, hogy kevés időt szánunk Istenre és az ige tanulmányozására. Pedig Isten mindig kész vezetni minket. A mai olvasmány is emlékeztet, hogy Isten igéjének kiemelkedő fontosságot tulajdonítsunk az életünkben. Minden nap egy lehetőség, hogy időt szánjunk hitünk erősödésére, kutassuk Isten szavát, és legyünk készek Isten vezetése szerint járni. Mindezek gazdagabbá teszik életünket, és dicsőséget szereznek Istennek.

Imádság: Istenünk, bocsáss meg, amikor nem a veled töltött időt tartjuk a legfontosabbnak! Írd igédet a szívünkbe, és adj bölcsességet, hogy mindig készen álljunk vezetésed elfogadására! Ámen.

Ma keresni és követni fogom Isten vezetését.
Lily Castro (Madrid, Spanyolország)

IMÁDKOZZUNK AZ EGYETEMI OKTATÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Október
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek