2021. október 3. vasárnap

Jézus követése
Azután így szólt mindnyájukhoz: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel naponként a keresztjét, és kövessen engem! Mert aki meg akarja menteni az életét, elveszti, aki pedig elveszti az életét énértem, megmenti azt. Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri, önmagát pedig elveszti vagy romlásba viszi? Mert aki szégyell engem és az én beszédeimet, azt az Emberfia is szégyellni fogja, amikor eljön a maga, az Atya és a szent angyalok dicsőségében. Bizony mondom nektek, vannak az itt állók között némelyek, akik nem ízlelik meg addig a halált, amíg meg nem látják az Isten országát.

Lk 9,23-27.

MINDEN LÉPÉSNÉL

Azután így szólt mindnyájukhoz: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel naponként a keresztjét, és kövessen engem. (Lk 9,23)

Több mint egy évtizede részt veszek az Úrvacsora Világnapján megrendezésre kerülő éhségmeneten, amivel pénzt gyűjtünk a helyi élelmiszerbanknak és az éhezés ellen küzdő segélyszervezeteknek. Minden évben különböző felekezetű gyülekezetek, civil szervezetek és helyi iskolás csoportok jönnek össze, hogy megkezdjék a figyelemfelhívó menetet. Útközben azokra gondolunk, akiknek mindennap hosszú utat kell megtenniük az élelemért és ívóvízért, vagy a munkahelyükre kell mérföldeket gyalogolniuk. Mire célba érünk, mindig nagyon kimerült vagyok, így egy kicsit átérzem ezeknek az embereknek a helyzetét.
Nem sokkal azután, hogy megvendégelte a sokaságot, Jézus azt mondta a követőinek, hogy vegyék fel naponta a keresztjüket, és kövessék őt. Ez nagy odaszánást igényel. Ahogyan az éhségmenet résztvevői igyekeznek az éhezők helyzetébe képzelni magukat, úgy kell a keresztényeknek is mindennap felvenni a keresztjüket, és Jézust követve járniuk. Erre az útra hitben vállalkozunk, nem tudva, hová vezet, vagy milyen nehéz lesz. De azt biztosan tudhatjuk, hogy nem egyedül kell megtennünk, mert a mi Megváltónk minden lépésnél velünk van.

Imádság: Drága Úr Jézus, segíts, hogy mindennap felvegyük a keresztünket, és kövessünk téged! Adj együttérzést a szükségben lévők iránt és erőt, ha nehéz az út! Ámen.

Ha Krisztussal járok, soha nem vagyok egyedül.
Sherri Tuck (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK TÁVOL LAKNAK AZ ÜZLETEKTŐL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Október
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek