2021. október 4. hétfő

Fogadjátok azért a szívetekbe és lelketekbe ezeket az igéket, kössétek azokat jelként a kezetekre, és legyenek fejdíszként a homlokotokon. Tanítsátok meg ezeket a fiaitoknak is: ezekről beszélj, akár a házadban vagy, akár úton jársz, akár lefekszel, akár fölkelsz! Írd föl azokat házad ajtófélfáira és a kapuidra, hogy hosszú ideig élhessetek ti és a ti fiaitok azon a földön, amelyről megesküdött atyáitoknak az ÚR, hogy nekik adja, amíg csak ég lesz a föld felett. Ha hűségesen megtartjátok mindezeket a parancsolatokat, amelyeket ma parancsolok nektek, és teljesítitek azokat; ha szeretni fogjátok Isteneteket, az URat, mindenben az ő útjain jártok, és hozzá ragaszkodtok, akkor kiűzi előletek az ÚR mindezeket a népeket, és nálatok nagyobb és erősebb népek birtokát foglalhatjátok el.

5Móz 11,18-23.

EGY BÖLCS EMBER HAGYATÉKA

A jó ember örökséget hagy még unokáinak is. (Péld 13,22)

Lassú és fárasztó volt végigjárni a sok antikváriumot, de végül megtaláltam, amit kerestem: egy rég nem kapható, nehéz, kék gyermekbibliát. Kopott volt, hiányzott a borítója, de felismertem a benne lévő képekről. Ez volt az a kiadás, amiből édesapám olvasott nekünk gyerekkorunkban. Már nekem is voltak gyerekeim, és ez a Biblia sokáig jó lesz még.
Édesapám 71 éves korában halt meg, a gyermekeim olyan kicsik voltak, hogy nem is emlékeznek rá. De édesapám halála után az alkalmi bibliaolvasás a fiaimmal mindennapi rutinná vált, nagyapa szeretetének és hitének emlékére. Én felolvastam egy részt, magyaráztam, kérdezgettem a gyerekeket, majd megnézegettük a képeket, és együtt imádkoztunk.
A ma már tinédzser gyerekeimmel azóta is minden este leülünk a közös bibliaolvasáshoz és beszélgetéshez. Amikor előveszünk egy jól ismert bibliai történetet, új meglátásokat osztunk meg egymással. Elmondjuk, mik a saját vágyaink és mit akar Isten az életünkkel; és a bibliai elveket az aktuális problémáinkra vonatkoztatjuk. A közös elmélkedés a nap szerves részévé vált. Ez az én édesapám hagyatéka.

Imádság: Drága Urunk, plántáld igazságodat a szívünkbe a te igéd tanulmányozása által, hogy egész életünkben mienk lehessen a te bölcsességed és békességed. Ámen.

Hogyan osztom meg a hitemet a fiatalabb generációval?
Fiona M. Jones (Skócia, Egyesült Királyság)

IMÁDKOZZUNK A KÖZÖS BIBLIATANULMÁNYOZÁST KEZDŐ CSALÁDOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Október
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek