2021. október 15. péntek

Az igaz virul, mint a pálmafa, magasra nő, mint a libánoni cédrus. Az ÚR házában vannak elültetve, ott virulnak Istenünk udvarain. Öregkorban is sarjat hajtanak, dús lombúak és zöldek maradnak, és hirdetik: Igaz az ÚR, kősziklám ő, akiben nincs álnokság!

Zsolt 92,13-16.

MINDEN ÉVSZAKBAN

Az igazak öregkorban is sarjat hajtanak. (Zsolt 92,15)

Évekkel azután, hogy a demencia szívfacsaró útján elindult, szeretett édesanyánk örökre elaludt. Fivéreimmel összegyűltünk szobájában, hogy megsirassuk, emlékezzünk és imádkozzunk. Amint dolgait pakoltuk, kezembe akadt elnyűtt Bibliája, melynek rongyos lapjai között megtaláltam a Csendes Percek füzetét.
A Csendes Percek áhítatai közül megkerestem azt a napot, amelyen édesanyám meghalt, majd azokat a bibliai verseket, amelyeket néhány órával halála előtt olvasott. Remegő kézírásával aláhúzta az aznapi olvasmányt, és két betűt írt mellé: UR*, valamint a dátumot. Majd ez a megjegyzés olvasható a szakasz végén: "Milyen igaz!" Ahogy belelapoztam a Bibliájába, ugyanezt találtam újra és újra: UR, a dátum és a szavak: "Milyen igaz!" Csak ültem, és sírtam, és a Szentlélek jelenlétét éreztem.
Mindazok ellenére, hogy teste és elméje elgyengült, édesanyám tovább folytatta a napi áhítat gyakorlatát. Bár már nincs velünk, Isten hűségéről szóló erőteljes bizonyságtétele, amely élete minden időszakában látható volt, folyamatosan beszél hozzám és családom valamennyi tagjához. Hálás vagyok Istennek örökkévaló ígéreteiért.
*UR = Upper Room (a Csendes Percek amerikai kiadványa)

Imádság: Urunk, áldunk azokért, akik bizalommal és reménységgel tanítottak arra, hogy hitben járjunk. Krisztus szeretete vezessen minket a hívő élet minden napján! Ámen.

Nem számítanak a körülmények, Isten hűséges.
Karen Christy Kurtz (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A DEMENCIÁVAL KÜZDŐ CSALÁDOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Október
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek