2021. november 1. hétfő

Isten meghallgat
Dávidé.
Téged hívlak, URam, kősziklám, ne fordulj el tőlem némán! Mert ha némán elfordulsz, hasonló leszek a sírba roskadókhoz. Halld meg esedező hangomat, amikor segítségért kiáltok, kezemet fölemelve szent templomod felé.
Ne sorolj a bűnösök és gonosztevők közé, akik békésen beszélnek felebarátaikkal, de rossz szándék van a szívükben. Fizess meg nekik tetteik szerint, gonosz cselekedeteik szerint! Kezük munkája szerint fizess meg nekik, torold meg rajtuk, amit elkövettek! Mivel nem figyelnek az ÚR tetteire, sem kezének munkájára, lerombolja, nem építi őket.
Áldott az ÚR, mert meghallgatta esedező hangomat. Erőm és pajzsom az ÚR, benne bízik szívem. Ő megsegített, ezért vidám a szívem, és énekelve adok neki hálát. Az ÚR az ő népének erőssége, felkentjének megsegítő ereje. Segítsd meg népedet, áldd meg örökségedet, légy pásztora, és gondozd örökké!

Zsolt 28.

ÚTMUTATÁST ADÓ KÉZ

Erőm és pajzsom az ÚR, benne bízik szívem. Ő megsegített... (Zsolt 28,7)

Hetente kétszer várakozom a reggeli buszra. Eközben elnézem az általános iskolás gyerekeket, amint szüleikkel az iskolába bicikliznek. A gyerekek gyakran küszködnek a felfelé kerekezéssel, de szerető szüleik biztatják őket, vagy gyengéden tolva segítik őket fel a dombtetőre. A szülőket figyelve eszembe jut Isten segítő, irányító keze az életemben.
A húszas éveim elején, miután elvégeztem a mesterfokozatot az egyetemen, az új-zélandi Auckland városába mentem, hogy ott középiskolai tanár legyek. Ottlétem alatt váratlanul felkínáltak egy előadói állást az egyik ausztráliai egyetemen. Tanácstalanságomban imádkozni kezdtem vezetésért.
A válaszadási határidő előtti vasárnap a gyülekezetben egy vasárnapi iskolai csoportban tanítottam, amikor Isten útmutatása világos lett. A helyem itt van, ahol tizenéves fiatalokat taníthatok, nem az egyetemen. Isten úgy segített felismernem erősségeimet, mint egy jó szülő, és én elkezdtem egy eredményes tanári pályát. Imádságban bizalommal Istenhez fordulni, útmutatást kérni, majd elfogadni a válaszokat - ezek fontos alapelvek lettek az életemben. Visszatekintve látom, Isten mindenben velem volt.

Imádság: Szerető Istenünk, köszönjük, hogy mindig velünk vagy. Adj hitet, hogy bízzunk vezetésedben, és segíts felismerni kezed munkáját az életünkben! Ámen.

Isten segít felismerni erősségeimet.
Margaret Martin (Fővárosi régió, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK A TANÁROKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek