2021. november 3. szerda

Dávidé.
Áldjad, lelkem, az URat, és egész bensőm az ő szent nevét! Áldjad, lelkem, az URat, és ne feledd el, mennyi jót tett veled! Ő megbocsátja minden bűnödet, meggyógyítja minden betegségedet, megváltja életedet a sírtól, szeretettel és irgalommal koronáz meg. Betölti javaival életedet, megújul ifjúságod, mint a sasé.

Zsolt 103,1-5.

GONDOLKODÁSMÓD-VÁLTÁS

Foglyul ejtünk minden gondolatot a Krisztus iránti engedelmességre. (2Kor 10,5)

Egyik nap edénymosogatás közben erősen gyötrődtem azért, amit egy korábbi beszélgetésben mondtam. Egyre csak vizsgálgattam az elhangzott szavakat. Miért mondtam azt? Át kellett volna alaposabban gondolni, mielőtt megszólaltam! Elképzeltem magamban, hogy újra átélem a beszélgetést, és más szavakat használok.
Isten azután szólt hozzám. Abbahagytam az önmarcangolást, és Istent így dicsőítettem: Magasztallak Istenem, mert te vagy a Teremtőm. Magasztallak, mert te vagy a Megváltóm. Magasztallak, mert te vagy a gondviselőm.
Amikor befejeztem az imádságot, átgondoltam, mi is történt valójában. Korábban, amikor a hiányosságaimra fókuszáltam, levertnek és kimerültnek éreztem magam. Amikor átállítottam a gondolataimat Isten dicsőítésére, jókedvű és tetterős lettem.
Az, hogy a magam ostorozása helyett gondolataimat Isten magasztalására fordítom, megtanított, hogy Teremtőnk megadja nekünk gondolataink megváltoztatásának képességét. Átállíthatjuk egész gondolkodásmódunkat, és magunk helyett a Mindenhatóra figyelhettünk. Ezzel a gondolkodásmóddal hűséges életünk lehet.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük, hogy világossá tetted, milyennek akarod látni életünket gondolatainkban, szavainkban és cselekedeteinkben. Ámen.

Isten magasztalása megújíthatja lelkemet, és megerősíthet.
Delores Kight (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK A MAGUKAT OSTOROZÓ EMBEREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek