2021. november 5. péntek

Hallottátok, hogy megmondatott: „Szemet szemért, fogat fogért.” Én pedig azt mondom nektek, hogy ne szálljatok szembe a gonosz emberrel, hanem aki arcul üt téged jobb felől, tartsd oda annak arcod másik felét is! Ha valaki pereskedni akar veled, és el akarja venni az alsóruhádat, engedd át neki a felsőt is! Ha pedig valaki egy mérföldnyi útra kényszerít, menj el vele kettőre! Aki kér tőled, annak adj, és ne fordulj el a kölcsönt kérőtől!

Mt 5,38-42.

SEGÍTSÉGNYÚJTÁS

Aki kér tőled, annak adj, és ne fordulj el a kölcsönt kérőtől! (Mt 5,42)

A barátommal egy élelmiszer áruház parkolójában voltunk, amikor egy hajléktalannak látszó ember lépett oda hozzánk. Udvariasan megkérdezte, tudnánk-e adni egy dollárt, mert egy tacot (töltött mexikói kukoricalepény) szeretne venni a gyorsétteremben. A barátom rögvest elővette a tárcáját, és adott neki egy húszdollárost. Az ember először visszautasította, de a barátom megmagyarázta neki: "Tudom, hogy kemény dolog itt kinn az utcán élni, és bármennyi segítség jól jön". Végül elfogadta, és megengedte, hogy imádkozzunk vele, kérve Isten védelmét és további gondviselését számára. Azután néztük, amint átmegy az utcán, és belép az étterembe. Amikor beszálltunk az autónkba, megkérdeztem a barátomat, mi késztette erre a nagyvonalúságra. Azt válaszolta: "Úgy éreztem, Isten noszogat, hogy segítsek."
A könyörületesség egyike a sok erénynek, melyet Isten kér, hogy naponta gyakoroljunk. Bármilyen cselekedet, például egy szükségben lévő megsegítése, vagy amikor egyszerűen csak időt szánunk egy magányos személyre, Krisztust dicsőíti, és szeretetének megnyilvánítása. Ha engedünk ezeknek a noszogatásoknak, megváltoztathatjuk valakinek a napját. Nem is tudjuk, milyen hatással lehetünk másokra.

Imádság: Istenünk, adj szívünkbe hajlandóságot, hogy segítsünk másoknak, amint tőlünk telik! Hadd dicsőítsünk téged, és mutassuk meg szeretetedet az irgalmasság által! Ámen.

Egy nemeslelkű cselekedet is változást hozhat világunkba.
Becca Stiegelmar (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A HAJLÉKTALANOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 November
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek