2021. november 6. szombat

Dávid dicsérete.
Magasztallak téged, Istenem, királyom, áldom nevedet mindörökké. Mindennap áldalak téged, dicsérem nevedet mindörökké. Nagy az ÚR, méltó, hogy dicsérjék, nagysága felfoghatatlan. Nemzedékről nemzedékre dicsérik műveidet, hirdetik hatalmas tetteidet. Fenségeden, ragyogó dicsőségeden és csodálatos dolgaidon én is elmélkedem. Elmondják, hogy milyen félelmetes a hatalmad, én is felsorolom nagy tetteidet. Áradoznak, emlékezve nagy jóságodra, és örvendeznek igazságodnak. Kegyelmes és irgalmas az ÚR, türelme hosszú, szeretete nagy. Jó az ÚR mindenkihez, irgalmas minden teremtményéhez. Magasztal, URam, minden teremtményed, és híveid áldanak téged. Elmondják, hogy országod milyen dicsőséges, és beszélnek hatalmadról, megismertetve az emberekkel az ÚR hatalmas tetteit, országa ragyogó dicsőségét. Országod örökkévaló ország, uralkodásod nemzedékről nemzedékre tart.

Zsolt 145,1-13.

ÖRÖKSÉG

Nemzedékről nemzedékre dicsérik műveidet, hirdetik hatalmas tetteidet. (Zsolt 145,4)

Édesanyám családi naplója leírja, hogyan vészelték át a szülei az orosz forradalmat 1917-ben. Majd a vallási üldöztetés arra kényszerítette őket sok más hívővel együtt, hogy Európa különböző országaiba meneküljenek. Gyakran voltak éhesek, kimerültek, fáztak és féltek. Sok szomorúság következett ezután nagyszüleim életében: 13 gyermekükből 6 korán meghalt; a rokonságukból sokakat bebörtönöztek Szibériában; nagyapa az ötvenes éveiben meghalt; nagymama pedig végignézte, ahogy édesanyám letér a hit útjáról. Nagymama soha nem hagyta el hitét. Még ha nem is látta imádságainak hatását, bízott Istenben. A családi napló egyik kézzel írott lapján arra kérte gyermekeit és unokáit, hogy szeressék Istent, és kövessék Krisztust.
Dávid király a keserű megpróbáltatásaiban is megtapasztalta Isten rendíthetetlen szeretetét és hűségét. A Zsolt 145 Dávid Isten iránti szeretetéről, bizalmáról és hódolatáról beszél. Szavai bátorítják a következő generációkat, hogy ne veszítsék el reményüket.
Nagymama szenvedések alatti hite a mindenható Istenbe vetett bizodalmát tükrözte. A reménynek olyan örökségét hagyta hátra, amelyhez én is fordultam a bánattal, félelemmel és kiüresedéssel való küzdelmeim során. Ez az örökség növelte hitemet.

Imádság: Urunk, köszönjük azokat az embereket, akik hívő örökséget hagytak számunkra. Segíts, hogy hűséges életet éljünk, példaként a következő generációk számára! Ámen.

Hűséges életem változást hozhat a jövő generációk életében.
Candice Lucey (Brit-Kolumbia, Kanada)

IMÁDKOZZUNK A LELKI MENTORAINKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 November
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek