2021. november 7. vasárnap

A békéltetés szolgálata
Úgyhogy mi mostantól fogva senkit nem ismerünk test szerint: ha ismertük is Krisztust test szerint, most már őt sem így ismerjük. Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre. Mindez pedig Istentől van, aki megbékéltetett minket önmagával Krisztus által, és nekünk adta a békéltetés szolgálatát. Isten ugyanis Krisztusban megbékéltette a világot önmagával, úgyhogy nem tulajdonította nekik vétkeiket, és ránk bízta a békéltetés igéjét. Tehát Krisztusért járva követségben, mintha Isten kérne általunk: Krisztusért kérünk, béküljetek meg Istennel! Mert azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne.

2Kor 5,16-21.

KRISZTUS KÖVETEI

Krisztusért járva követségben, mintha Isten kérne általunk: Krisztusért kérünk, béküljetek meg Istennel! (2Kor 5,20)

A kormányok nagykövetei szerte a világon a különböző országokban állomásozva nemzeteiket képviselik. Komoly befolyásnak, tekintélynek örvendenek, és országaik politikáját közvetítik.
Krisztus a követőit arra kéri, legyenek a követei, vagyis képviseljék őt minden ember felé. Krisztus követeiként járva meg kell jelenítenünk Krisztus szeretetét, irgalmasságát, kegyelmét, együttérzését, örömét és nagylelkűségét. Milyen óriási felelősség Krisztust képviselni!
Krisztus követeiként az a kötelességünk, hogy az ő hasonlatosságát hordozva mutassuk fel Krisztust a világ számára. Amit csak mondunk és teszünk, ahogyan másokhoz viszonyulunk, mindezek erős tanúbizonyságai lesznek Isten országának, amelyet Krisztus megjelenített ezen a földön.
Pál apostol azt írja, hogy Krisztus kinevezett és feljogosított minket, hogy az ő követei legyünk. Akkor teljesíthetjük ezt az elhívást, ha életünk középpontjába Krisztus szeretetét és megbocsátó kegyelmét helyezzük.

Imádság: Drága Istenünk, bocsásd meg, amikor nem megfelelően képviselünk téged, és erősíts meg minket soha véget nem érő szereteteddel és kegyelmeddel, hogy megújuljon az irántad való elkötelezettségünk! Ámen.

Krisztust képviselem, amikor megélem az ő szeretetét.
Todd Diedrich (Wisconsin, USA)

IMÁDKOZZUNK ORSZÁGUNK NAGYKÖVETEIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 November
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek