2021. november 14. vasárnap

A vérfolyásos asszony meggyógyítása
Miközben ezeket mondta nekik, íme, egy elöljáró ment hozzá, leborult előtte, és így szólt: A leányom most halt meg, de jöjj, tedd rá a kezed, és élni fog. Jézus felkelt, és követte őt tanítványaival együtt. És íme, egy tizenkét éve vérfolyásos asszony odament hozzá, és hátulról megérintette ruhája szegélyét, mert ezt mondta magában: Ha csak megérinthetem a ruháját, meggyógyulok. Amikor Jézus megfordult, és meglátta őt, így szólt: Bízzál, leányom, a te hited megtartott téged. És meggyógyult az asszony abban az órában.

Mt 9,18-22.

ISTEN MEGGYÓGYÍTJA SZÍVEM

Akik az ÚRhoz kiáltanak, azokat meghallgatja, és kimenti őket minden bajból. Közel van az ÚR a megtört szívűekhez, és a sebzett lelkűeket megsegíti. (Zsolt 34,18-19)

A bal térdem lüktetően fájt, a lapockáim között egy ponton szintén, és hüvelykujjam ízületei sikítoztak velem. Iszonyatos fájdalmat okozott az ízületi gyulladás és egy fibromyalgia nevű betegség, ami szintén az ízületeket és a lágy részeket támadja meg. Egy ideig mérges voltam, amiért nem tudtam már hímezni, amit évekig annyira szerettem csinálni. A kezeim fájtak, ha bármennyi ideig is steppeltem vagy kézzel varrtam.
Ahogy ezek a betegségek elhatalmasodtak rajtam, összetört a szívem. A megszokott kérdéssel kiáltottam Istenhez: "Miért?" Sajnáltam magam. Aztán éreztem, hogy a Szentlélek arra biztat, hogy imádságban kérjek gyógyulást. Gyógyulást, de nem a testemért, hanem a hozzáállásomban. Ezért imádkoztam, és Istentől vigasztalást és békét kértem az állapotom elfogadásához. Isten kegyelmébe fogadott.
Néha még most is küzdök. Ilyen helyzetben lehajtom a fejemet és az Atyámat keresem, aki szeret engem. Ő továbbra is gyógyítja megtört lelkem, és én magasztalom őt, amiért mindig velem van.

Imádság: Drága Istenem, gyógyítsd meg a testileg vagy lelkileg megtörteket! Mindennap add meg számukra, hogy új és új módokon találjanak örömöt az életükben! Ámen.

Isten hallja és megválaszolja imádságomat.
Penny Frost McGinnis (Ohio, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK KRÓNIKUS FÁJDALMAIK VANNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 November
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek