2021. november 16. kedd

Istennek gondja van rátok
Alázzátok meg tehát magatokat Isten hatalmas keze alatt, hogy felmagasztaljon titeket annak idején. Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok. Legyetek józanok, vigyázzatok, mert ellenségetek, az ördög mint ordító oroszlán jár szerte, keresve, kit nyeljen el: álljatok neki ellen a hitben szilárdan, tudva, hogy ugyanazok a szenvedések telnek be testvéreiteken e világban. A minden kegyelem Istene pedig, aki elhívott titeket Krisztusban az ő örök dicsőségére, miután rövid ideig szenvedtetek, maga fog titeket felkészíteni, megszilárdítani, megerősíteni és megalapozni. Övé a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké. Ámen.

1Pt 5,6-11.

ISTEN KÉPES RÁ

Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok. (1Pt 5,7)

Amikor egy női kör beszélgetésre hívott, Isten arra indított, hogy megosszam velük a depresszió elleni küzdelmemet, és azt, Isten hogyan hozott az életembe embereket, akik választ jelentettek az imáimra. Nem akartam sebezhető lenni, de bíztam Isten ígéretében, hogy megfelelő szavakat ad a számba, és elűzi a félelmemet. Kiderült, az egyik fiatal nőnek különösen szüksége volt a szavaimra, hogy tudhassa, nincs egyedül.
"Nem tudom megcsinálni. Nem vagyok olyan jó, mint..." Ez a fajta gondolat gyakran megfordul a fejemben, és ideges leszek. Amikor Isten akarata az volt, hogy megosszam az ő szavának igazságát másokkal, gyakran félve válaszoltam: "Hogy én? Képtelen vagyok rá." De Isten segített leküzdeni a félelmemet.
Isten ismeri szükségünket, félelmeinket és hitetlenségünket. Odamehetünk hozzá, átadhatjuk örömünket-bánatunkat, majd engedhetjük, hogy vezessen utunkon. Talán nem olyanok a képességeim, mint a barátaimnak. A "képtelen vagyok rá" még most is az egyik leggyakoribb feleletem, de már tanulom, hogyan engedjem el az aggodalmamat és szorongásomat. Azzal is tisztában vagyok, hogy Isten nemcsak nekem, hanem mindenkinek segít megtenni, amit kér tőlünk.

Imádság: Urunk, segíts túljutni félelmeinken, és bízni benned, hogy felkészítesz minket a küzdelmeinkre! Ámen.

Isten vezetni fog, bármit is kell tennünk.
Carol Harrison (Saskatchewan, Kanada)

IMÁDKOZZUNK A DEPRESSZIÓVAL ÉLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 November
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek