2021. november 18. csütörtök

Pál erőtlensége és Isten ereje
Ismerek egy embert Krisztusban, aki tizennégy évvel ezelőtt elragadtatott a harmadik égig — hogy testben-e vagy testen kívül, nem tudom, csak Isten tudja. Én tudom, hogy az az ember — hogy testben-e vagy testen kívül, nem tudom, csak az Isten tudja — elragadtatott a paradicsomba, és olyan kimondhatatlan beszédeket hallott, amelyeket ember el nem mondhat. Ezzel az emberrel dicsekszem, nem pedig önmagammal; hacsak az erőtlenségeimmel nem. Pedig ha dicsekedni akarnék, nem lennék esztelen, mert igazságot mondanék, de mérséklem magamat, hogy valaki többnek ne tartson, mint aminek lát, vagy amit tőlem hall, még a kinyilatkoztatások különleges nagysága miatt sem. Ezért tehát, hogy el ne bizakodjam, tövis adatott a testembe: a Sátán angyala, hogy gyötörjön, hogy el ne bizakodjam. Emiatt háromszor kértem az Urat, hogy távozzék az el tőlem. De ő ezt mondta nekem: Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz. Legszívesebben tehát az erőtlenségeimmel dicsekszem, hogy Krisztus ereje lakozzék bennem. Ezért Krisztusért örömöm telik erőtlenségekben, bántalmazásokban, nyomorúságokban, üldöztetésekben és szorongattatásokban, mert amikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős.

2Kor 12,2-10.

ERŐ ÉS BÉKE

Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz. Legszívesebben tehát az erőtlenségeimmel dicsekszem, hogy Krisztus ereje lakozzék bennem. (2Kor 12,9)

2017. július 28-án feleségemmel megdöbbenéssel hallgattuk az orvos diagnózisát: "Önnek ALS-e van." Nem sokra emlékszem e szavak után, csak Lisa arckifejezésére, és mindketten tudtuk, hogy ezután örökre megváltozik az életünk.
További vizsgálatok bizonyították a diagnózist: amyotrophic lateral sclerosis, egy gyógymód nélküli halálos betegség. Átlagosan 2-5 évig élnek még a betegek a diagnózis megállapítása után.
Beletelt jónéhány hétbe, mire a bizonytalan jövő valóságának gondolatába belenyugodtunk. Azonban egy dologban biztos voltam: Isten velem van, és továbbra is munkálkodni fog rajtam keresztül. Miután megosztottuk a hírt a családunkkal, barátainkkal, a gyülekezetünk tagjaival, a túláradó szeretetet tapasztalhattuk meg bátorító szavak, ölelések és látogatások formájában.
Amellett, hogy rengeteg szeretetet kaptunk, reméltem, hogy megoszthatom másokkal "a békét, mely minden értelmet felülhalad" (Fil 4,6-7). Arra törekszem, hogy gyengeségemet átadjam Istennek, hogy az Úr használhassa őket. Amikor a barátaink és családtagjaink azt mondják, imádkoznak értünk, egyszerűen így válaszolok: "Köszönöm. Isten szereti hallani az imáitokat!"

Imádság: Atyánk, a legyőzhetetlennek tűnő megpróbáltatások alatt köszönjük szeretetedet, kegyelmedet és irgalmadat, ami erőt, reményt és megmagyarázhatatlan békét ad. Ámen.

Isten szeret és jelen van minden helyzetben.
John Wesley "Wes" Sexton (Dél-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ALS-BEN SZENVEDŐ BETEGEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 November
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek