2021. november 19. péntek

Mózes vizet fakaszt a sziklából
Ezután útnak indult Izráel fiainak egész közössége a Szín-pusztából, és ment táborhelyről táborhelyre az ÚR parancsa szerint. Tábort ütöttek Refídímben, de nem volt ivóvize a népnek. A nép ismét perlekedni kezdett Mózessel, és azt mondta: Adj nekünk vizet, hogy ihassunk! Mózes pedig így felelt nekik: Miért perlekedtek velem? Miért kísértitek az URat? De a nép vízre szomjazott, ezért tovább zúgolódott ott a nép Mózes ellen, és ezt mondta: Hát azért hoztál ki bennünket Egyiptomból, hogy szomjan pusztíts minket gyermekeinkkel és jószágainkkal együtt?! Ekkor Mózes segítségért kiáltott az ÚRhoz. Ezt mondta: Mit csináljak ezzel a néppel? Kis híja, hogy meg nem köveznek! Az ÚR pedig így szólt Mózeshez: Menj végig a nép előtt, és végy magadhoz néhányat Izráel vénei közül! Vedd kezedbe botodat, amellyel a Nílusra ütöttél, és menj! Én majd ott állok előtted a sziklán, a Hóreben. Üss a sziklára! Víz fakad belőle, és ihat a nép. Mózes így cselekedett Izráel vénei előtt. Azután elnevezte azt a helyet Masszának és Meríbának, Izráel fiainak a perlekedése miatt, és mert így kísértették az URat: Közöttünk van-e az ÚR vagy sem?

2Móz 17,1-7.

ISTENBEN BÍZVA

Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet. (Péld 3,5-6)

Jelentkeztem az egyetemre, de sajnos nem szerepelt a nevem a biztosan felvettek listáján. Amikor ezt láttam, ideges lettem és hibáztattam magam, amiért olyan buta voltam, hogy nem jelentkeztem másik egyetemre is. Végül amikor úgy éreztem, hogy nincs esély a bejutásra, böjtöltem és imádkoztam. A legnagyobb meglepetésemre Isten már a böjt első napján meghallgatta imámat. A második körben már felvettek az egyetemre. Maflának éreztem magam, amikor egy kis semmiség miatt panaszkodtam. Ez egy olyan csoda volt, amit Isten korábban eltervezett!
Az izraeliták hasonló helyzetben lehettek, amikor Isten Refídímbe vezette őket. Ahelyett, hogy a szabadságukat élvezték volna, panaszkodni kezdtek a vízhiány miatt. Zúgolódtak és siránkoztak Mózesnek, inkább, minthogy Istenben bíztak volna, aki megtartja őket az Egyiptomból való kivonulás után. A panaszkodás miatt Mózes a helyet "próbának" és "panaszkodásnak" nevezte el. Talán, ha türelmesen vártak volna, és bíztak volna Istenben, akkor örülhettek volna a Hóreb hegyből fakasztott víznek. Akkor talán a helynek is "bizalom" és "öröm" lehetett volna a neve. Nehéz helyzetekben, ahelyett, hogy Istent próbára tennénk, inkább bízzunk őbenne, aki törődik velünk.

Imádság: Segíts, Urunk, hogy mindig bízzunk benned! Ámen.

Isten látja a szükségeimet, és mindig válaszolni fog.
Carol Macwan (Gujarat, India)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK NINCS TISZTA VIZÜK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek