2021. november 27. szombat

Ujjongjatok, egek, vigadozz, föld, ujjongásba törjetek ki, hegyek! Mert megvigasztalja népét az ÚR, és megkönyörül az elesetteken. De Sion ezt mondta: Elhagyott engem az ÚR, megfeledkezett rólam az én Uram! Megfeledkezik-e csecsemőjéről az anya, nem könyörül-e méhe gyermekén? De ha ő meg is feledkeznék, én akkor sem feledkezem meg rólad! Íme, a tenyerembe véstelek be, szüntelenül előttem vannak falaid. Fiaid hozzád sietnek, pusztítóid és rombolóid pedig kivonulnak belőled. Emeld föl a tekintetedet, és nézz körül: mindnyájan összegyűltek, eljönnek hozzád. Életemre mondom — így szól az ÚR —, hogy ékszerként veszed föl valamennyit, magadra aggatod őket, akár egy menyasszony!

Ézs 49,13-18.

NYITOTT ELMÉVEL

Íme, a tenyerembe véstelek be. (Ézs 49,16)

Egyetlen tanulót sem ismertem az új hatodik osztályban. Minden nap sírva jöttem haza az iskolából, magányosnak, rémültnek és üresnek éreztem magam. Könyörögtem édesanyámnak, hogy ne kelljen iskolába mennem, tanítson engem inkább otthon. Féltem attól, hogy egész nap magányosnak kell lennem.
Egyik nap elhatároztam, hogy nem megyek iskolába. Miután édesanyám letett az iskolánál, elszöktem. Azt terveztem, hogy egész nap a házunk előtt fogok üldögélni, hiszen úgysincs otthon senki. Amint hazafelé sétáltam, édesanyám rám talált. Megkérdezte, hogy mi bajom van. Amikor elmondtam, azt válaszolta, hogy nem is vagyok egyedül. Elmagyarázta, hogy Isten mindig velem van, és terve van velem. Akkor elhatároztam, hogy nyitott leszek Isten tervére, és úgy megyek el az iskolába. Végül két barátra is szert tettem, akik még ma is közel állnak hozzám.
Még ha nagyon egyedül is érezzük magunkat, Isten akkor is velünk van. Lehetetlen magányosnak lennünk, ha Isten a szívünkben van. Amikor félünk és egyedül vagyunk, gondolhatunk Isten jelenlétére és velünk kapcsolatos terveire. Menedéket találhatunk Krisztusban és hagyhatjuk, hogy ő vezessen minket.

Imádság: Istenünk, segíts mindig benned bízni és nyitottnak lenni terveidre! Emlékeztess jelenléted és vezetésed valóságára, amikor magányosnak érezzük magunkat! Ámen.

Isten jelenléte azt jelenti, hogy sohasem vagyok egyedül.
Jesse Cantu (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK MAGÁNYOSNAK ÉRZIK MAGUKAT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 November
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek